Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Mitt årliga "fotomaraton"

Så är årets "fotomaraton" över. 21 hundar (och 2 barn) på VBKs årliga julbrunch. (Inte för att det blev mycket brunch för mig och dottern, inte för att vi inte fick påminnelser om att äta, men vi var alldeles för inne i vad vi höll på med och då är det ingen av oss som "agerar broms".)

Det, som vanligt, en väldig blandning av hundar i alla färger. Hundar som sitter som statyer, utan att röra en min, hundar som bjuder på massor med beteenden och miner, och så någon osäker hund som behövde gott om tid. Ibland flera hundar tillsammans. Fjolårets yrväder hade inte på något vis lugnat ner sig i år. I år hade hon dessutom lyckats skada sin svansspets. Och med en konstant viftande labrador-svans fanns inte en möjlighet att få bandaget att sitta kvar, så det blev en hel del blodspår på både bakgrund och golv. Då kändes det ju riktigt praktiskt med vinylbakgrund och klickgolv som ligger still och går lätt att torka av. Funderar dock på om jag skulle ta och investera i en grå vinylbakgrund till nästa år. Borde ju vara enklare med tanke på alla olika hundar  - från kritvita till kolsvarta. Skulle helst vilja ha en på kärna som är max 2,40 bred (så den får plats i mitt lilla foto/hund-rum). Eller kan man, någorlunda enkelt, såga av en bredare? Ev tips mottages tacksamt.

Så nu sitter jag här med 550 bilder (de tekniskt riktigt dåliga oräknade) som helst ska ner till 100. Vilket jag inte lyckades med förra året och sannolikt inte kommer lyckas med i år heller. Och tyvärr - när men helst skulle vilja sitta kvar vid datorn - en ny arbetsvecka.

Riggat för hund-foto på brukshundklubben. (Jag vet att det är onödigt mycket blixtar, men jag tycker att det är lättare så när det är flera hundar och de inte alltid är stilla eller har tålamodet om man behöver göra justeringar. Så det blir ofta en kompromiss. Hemma, när man har gott om tid och tålmodiga, fotovana hundar, kan jag ju "pilla" med ljussättning och skärpedjup på ett annat sätt.)

Inlagt 2019-12-02 07:03 | Läst 859 ggr. | Permalink
Vore kul och intressant att se några av bilderna du gjorde, om det går, förstås.
//GöranR
Svar från Susan Hanserkers 2019-12-02 17:04
Det kommer. :) Måste bara få ordning på dem först.
gorred 2019-12-02 23:13
😃🐾//GöranR