Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Redigerar bilder från helgen och funderar på vad folk egentligen vill ha

Så har jag sållat ned antalet bilder från helgens fotografering till dryga 160 och påbörjat redigering. 40 är klara... Blir en hel del skräp att klona bort. Och så vill jag försöka få bort/mjuka upp kanten mellan bakgrund och golv. (Klickgolvet ligger löst ovanpå pappersbakgrunden.) Har inte riktigt klurat ut det bästa sättet att göra det på. Kanske lägger jag ned för mycket tid på det, bilderna är ju trotts allt inget jag tar betalt för. (Finns säkert massor med synpunkter på det men jag behöver inte den pressen på mig som det skulle innebära om jag måste leverera bra bilder för att någon betalar.) Och de flesta hundägare verkar tycka att alla bilder på just deras hund är fantastiska och jag är inte säker på att de ser skarven på samma sätt som jag. Kanske skulle man göra det enkelt för sig och sätta alla hundar på en pall och bara fota alla efter ett och samma koncept, kanske bara i halvbild så att skarven inte syns. (Då behöver man i och för sig inte släpa med sig ett klickgolv överhuvudtaget.) Fast det vore ju väldigt kreativitetsdödande. Och jag vill ju gärna ge varje hund personliga foton. Fast ägarna kanske inte tänker så? Kanske blir någon besviken för att någon annans hund fick ett, i deras tycke, bättre porträtt? Men en grå vinylbakgrund till nästa år kan nog ändå vara en vettig investering.

Myra och Uschi före redigering

Samma bild efter redigering

Myra och Uschi efter redigering

Inlagt 2019-12-02 18:20 | Läst 341 ggr. | Permalink
Ser ju fint ut med bakgrund och belysning tycker jag. Men har du en korv hängande snett upp till höger? Hade kanske varit bättre att ha korven hängande på kameran :)
Svar från Susan Hanserkers 2019-12-02 19:35
Tack!

Haha, ska tänka på det nästa gång. Fast i detta fall var det nog inte en korv utan en kamptrasa/leksak. (Annars är det ett kapitel för sig att, utöver kamera, blixtar och allt annat att hålla reda på var matte/husse befinner sig också. Både för mig och hundarna.)
Aha så du är porträttfotograf med hundar som motiv.
Inte vet jag vad ägarna önskar sig men de blir väl glada för dessa bilder.
Jag har aldrig tagit porträtt i ateljé då jag är mestadels dokumentärfotograf.
Lycka till i fortsättningen.
Hälsar
Gun-Inger
Alltså, jag tycker inte skarven skämmer. Snarare ger den en realitetskänsla åt bilden, hundarna ser inte ut som om de hänger i luften. Jättefina porträtt av Myra och Uschi.
//GöranR
Hög klass på dom hundporträtten! Skarven stör inte mig heller, men har du bakgrundspapper så det räcker är det ju enklast att låta papperet rulla fram på golvet mot dig. Då blir det ingen skarv utan en mjuk rundning som inte syns.Hälsningar/ Björn T