Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

11 september: Minneskväll för Anna Lindh

För ungefär 2,5 vecka sedan, på årsdagen för mordet på dåvarande utrikesminister Anna Lindh, hölls en minneskväll i Kungsträdgården. Jag råkade bara upptäcka att den skulle vara när jag passerade. Turligt nog hade jag kameran med mig, men oturligt nog så skulle jag göra några andra saker först. Jag kom lite sent så placeringen blev inte den bästa och fågelskådarobjektiv har jag inte. Dieter hade bättre placering och räckvidd. De flesta av bilderna nedan är ändå lite beskurna, men med stigande ISO och allmän rörighet så är det inte så meningsfullt att hårdbeskära. Ta upp dem i det förstorade läget i alla fall, så blir det lite bättre.

Eva Dahlgren

Moneybrother (väl?)

Jag är lite osäker, men jag tycker det ser ut som Jan O Karlsson?

Carl Bildt

Okänt ansikte som blicken fastnade på. Tyvärr vred hon lite på huvudet precis när jag tryckte av, vilket i och för sig inte syns särskilt i den här storleken.

Stefan Löfven

Mark Levengood

Jack Straw

Mona Sahlin

Rickard Wolff

Jonas Gardell

Lite "finare" fotografer befanns sig precis nedanför scenen. Förvisso närmare, men bilderna får rätt udda perspektiv. Å andra sidan har de på scenen mindre möjligheter att gömma sig bakom dirigenter, allehanda huvuden och diverse stativ. Men jag ska inte klaga på skörden med tanke på förutsättningarna.

Inlagt 2013-09-28 02:05 | Läst 1640 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Blev ju en bra skörd! Kul att se bilder därifrån. :)
/Anna
Svar från ztenlund 2013-09-29 14:08
Tack Anna, det blev nog bättre än väntat från den vinkeln. Fast jag fick förstås en del bilder som är sämre... Ibland gick det inte alls när någon körde in sin skalle mitt framför. ;)
Blev bra tycker jag och skärpan sitter ju bra! Ha det gott!
Svar från ztenlund 2013-09-29 14:12
Tack Dan! Om skärpan inte blir bra så kan jag i alla fall inte skylla på det här objektivet... :)
Ha en fortsatt bra söndag!