Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Arlandavisiten - fortsättningen

Jag stannade som nämnt i förra inlägget om själva fikat kvar på Arlanda ett tag. Om du missade det så kan du läsa det här!

I det här inlägget blir det nog lite blandat. En del bilder kanske mest intresserar de närmast flygplatssörjande, men andra kanske har någon annan slags ambition. ;)

Den ovanstående är dock ett litet hopp tillbaka i tiden, men nu transporterar vi oss snabbt till efter lunchen. Till och med efter den där latten jag plockade på mig borta i T2 ihop med en bussbiljett. Jo, jag tog bussen tillbaka, för det skiljer 50 riksdaler. Vill man inte spara tid är det knappast värt påslaget för tåget. Nu verkar dock politruckerna gett sig fanken på att bli av med UL 801, så den går bara en gång i timmen numera.

Det här är den spaningsmässiga gången ut till T3 varifrån det går diverse små turbopropkärror. Lördag verkar inte vara högsäsong. ;)

Nu är jag nog riktigt inne på bilder för de närmast sörjande, mer som illustration. Bilden är tagen från gången ut till T3. Den vita klunsen till vänster är en den av T4, det vänstra böjda huset är en del av byggnaden som rymmer bla Sky City och Radisson. Gången på snedden går mellan T4 och T3 och fortsätter i byggnaden till höger, men då bara med fönster mot "landside". Byggnaden under uppförande är det nya Clarionhotellet och den där pinnen till höger känner ni nog igen. ;) Kranen vid Clarion är samma som i översta bilden.

Jag tackar ödmjukast folket på den undre våningen i tornet för den här uppställningen av Fokker 50:an. :) Amapola är ett fraktbolag som flyger en enhetsflotta av just Fokker 50.  Avvisningsbil närmast och ett antal SAS 737:or vid T4, varav den näst längst till höger faktiskt visade sig vara samma som den här vid skärskådning.

Det här är gången i byggnaden längst till höger i tredje bilden. Man hade årstiden till ära piffat upp belysningen. Annars brukar de vertikala armaturerna vara tända och jag har för mig att det är i den här gången de är färgade.

Lekstugedags i gången som har fönster åt båda håll. ;)

Tillbaka i Sky City och en vinkel jag inte sett att någon av de andra fikabesökarna bidragit med. Årstiden till ära är inredningen ovanligt plottrig med dekorationer. Det är inte så dumt att sitta och glo lite vid de stora fönstrena över en kaffe eller bärs, fast kanske helst när det är lite mer trafik än en lördag.

Den observante har nu insett att jag gått fram och tillbaka nästan från T5 till T2 och tillbaka igen då jag hoppade på bussen vid T5. Det är i alla fall en liten bit. ;)

Inlagt 2012-01-08 19:07 | Läst 1816 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett gäng riktigt läckra bilder! Nr 6 och 7 tycker jag lite extra om! :)
Du fick en rejäl promenad, ser jag!
/Anna
Svar från ztenlund 2012-01-10 19:52
Tack Anna! :)
Jag misstänkte nog att de senare kanske var mer gångbara generellt sett. Några av de andra är väl mer av intresse som just bilder från en flygplats...

Jo, det var en lite bit, men jag har gått bort till banänden på tvåan t ex från Halmsjön, sedan till Sky City och efter det samma övning som i lördags... Även Halmsjön (kullen) --> Sky City --> T2 --> Cargo City --> södra änden på bana 1 har jag gått någon gång. Fast ibland har jag ju åkt förbi med bilen också, särskilt som jag passerar på E4:an ibland.