Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Stockholm - förbud i världsklass

Undrar just om de har läst några böcker med Kling och Klang där inne? En helt osökt liten fundering som slog mig så här i dessa dagar...

Inlagt 2016-08-19 17:00 | Läst 2299 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Aha, dagiset i Gamla Stan... Dagis brukar vara rätt paranoida när det gäller fotografi.
Svar från ztenlund 2016-08-19 23:15
Det stämmer, Skomakargatan.

Inne kan de ju i princip förbjuda fotografering, men anslagen är ju juridiskt helt verkningslösa om någon står utanför och fotograferar in på gården. Om jag inte minns fel så sitter det liknande anslag vid Storkyrkoskolans gård. Jag förstår ju att det blir tröttsamt om femtioelva turister ska fotografera, men tyvärr tror jag inte riktigt att det är tröttsamheten som är bakgrunden. Inte heller undanber man sig vänligt fotografering, vilket snarare hade varit det juridiskt korrekta sett till de som befinner sig på gatan utanför.

Passa dig för att säga dagis till fel person. Det heter förskola numera. :) Själv var jag hos så kallad "dagmamma" och för eventuella egna barn skulle jag nog föredra det, givet rätt sådan givetvis. Det blir ju (än mer) personberoende.
De där skyltarna har jag också sett. Varje gång jag går förbi blir jag sugen på att fotografera. Men nu kanske man inte törs det längre. Jag har ju inte ens ett utgånget pressleg.
Svar från ztenlund 2016-09-03 13:19
Jag är mest nyfiken på vad personalen gör med förmodade turister. Du får inte fotografera här! Que?! ;)
Hundblues 2016-09-03 15:23
Jag gick förbi i torsdags med kameran i högsta hugg, men skyltarna var borta.