En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Att få skärpa i vardagen.

Jag hänger på där vi var igår. Att ha rätt kamera för det man gillar att fota. Jag är och förblir nog allätare när det gäller foto. Det gör också att jag kräver att mina kameror är allround.

Fast de viktigaste bilder jag tar just nu är nog att dokumentera mina barnbarns utveckling.

Att ta tillräckligt många bilder av dem så jag kan producera en fotobok för var och en av dem varje år som de förhopppningsvis en dag kommer uppskatta. Det kräver att man kan träffa dem tillräckligt ofta och kan dokumentera deras vardag.

Barn är spontana. Ögonblicket där man kan få en bra bild kommer och går som en oljad blixt.

Vid cirka 12 månader börjar de interagera med sin omgivning. Fast det är mamma och pappa som det är fokus på. Vi andra kan slänga oss i väggen. Sedan börjar de springa runt och är ändå svårare att fånga.

Att få dem att titta in i kameran kan man glömma för det mesta. Att ta bra bilder på sin lille telning kräver en bra kamera. De bilder man inte tog är för alltid borta.

Inlagt 2016-10-13 14:10 | Läst 1403 ggr. | Permalink
Rätt ansats! Men.. att inte förglömma föräldrar, släktingar - varför blundar de alltid när jag plåtar?

-J!
Du har så meget ret Mats.
Gillar det udtryk.
Mvh. Erik.