En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Fortsatta experiment med ON1

Jag fortsätter att leka och upptäcka vad man kan göra i ON1. Ännu så håller jag mest på med enklare grejer. Som att leka med svartvitt konverteringen och experimentera. Det finns många bra videolektioner som visar på möjligheterna och de mer avancerade funktionerna. Jag har testat även en del av dessa. Fast insåg att jag nog behöver starta med de enklare för att förstå programmet ordentligt innan jag ger mig på det mer avancerade.

Visst kan man göra samma sak i PS. Fast där måste man ha ett stort kunnande och se bilden framför sig för att få till något liknande.

Här drar man i ett reglage, ändrar opaciteten på ett lager eller klickar i och ur effekter eller lägger till ett nytt filter. Blir det inte bra så är det bara att ångra. 

Här några bilder från Tanzania som jag testat på.

Den första är en duplextonad svartvit bild. De sista  två har samma svartvitkonvertering men där jag sänkt opaciteten på den svartivta bilden så att färgbilden slår igenom en aning.

Inget märkvärdigt men On1 har i alla fall väckt min upptäckarglädje och leklust. Ännu har jag bara skrapat på ytan av alla funktioner som finns.

Programmet finns att ladda ned som en fullt fungerande testversion som är giltig i 60 dagar. Egentligen är det inte ett program utan flera samverkande. Skulle ni gilla det kostar det 99 USD med svensk moms att köpa. Jag testade det i 3 dagar och sedan var jag 99 USD fattigare.

Jag äger väl 5 raw-konverterare och brukar kika på på program som kan hjälpa mig vara mer kreativ. Det är sällan jag blir upphetsad över något av dem. 

ON1 var nog det första jag blev riktigt imponerad av sedan jag hittade Nik Collections för många år sedan. On1 är så bra att det är värt att titta närmare på för de flesta. 

Inte minst för alla som kör lite tråkiga Photos. 

Nej jag har inget med ON1 att göra förutom vara nybliven kund. 

När jag brukar behöva en injektion i mitt fotande går jag ofta och köper en ny kamera eller ett nytt objektiv. Den här gången räckte det med ett program som även ger mina gamla bilder ett nytt liv.

För den som vill se vad man kan göra så finns det ett antal videolektioner på You Tube. Den senaste versionen är On1 Photo 10. Så  välj de lektionerna. 

https://www.youtube.com/results?search_query=On1

Inlagt 2016-04-05 10:52 | Läst 1681 ggr. | Permalink