En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Fotoassistenten rapporterar.

Nu har jag varit fotoassistent till husse i 6  dagar. Han säger jag gör vissa framsteg fast det kommer ta tid innan jag blir fullärd.

Högarna och pölarna inomhus blir allt färre. Det är han glad för. Nu skall ni veta att det inte är så lätt när man inte har  full koll över blåsan och magen. Fast jag gör mitt bästa.

Jag har lärt mig sitta på kommando också.

Idag tog husse med mig på en tur upp i berget bakom vårt hus. Det är brant och svårt att gå för mig som är liten. Fast jag kämpade på bra sa husse.

_ALM3185-Edit.jpg

Jag fick också vila lite ibland. 

_ALM3179-Edit.jpg

När vi var nästan högst uppe på berget så hörde jag ett konstigt ljud. Det kom uppifrån himlen. Jag trodde först att det var gud som talade till mig. Fast husse sa att det bara var svanar.

_ALM3189-Edit.jpg

Han sa att gud har man inte hört ifrån på 2 000 år och att han nog var upptagen med något annat universum just nu, eller tagit långsemester. Kanske på något all inclusive hotell för gudar.

Uppe på berget var det lite sol. Husse sa att han skulle byta gud till Ra. I Göteborg sa han, att det finns alla skäl att tillbedja solguden så han visar sig lite oftare. 

Uppe på berget finns det ljung. Den var kul. Man kan slita den i stycken.

_ALM3196-Edit.jpg

Eller så kan man gömma sig i den. Nu ser ni mig bara lite grann.

_ALM3192-Edit.jpg

och nu ser ni mig nästan inte alls.

_ALM3195-Edit.jpg

Husse ville ha med en färgbild också. Han ville visa att solen faktiskt ibland lyser i Göteborg också på vintern. Speciellt efter att han bett till Ra påstod han. Fast jag tror honom inte. Han tror ju inte på någon gud, så det är väl ingen gud som är dum nog att lyssna på honom. 

_ALM3202.jpg

Jag sa att en var OK. Resten skall vara svartvita. Eller svart/sepia om vi skall vara kinkiga. Jag är ju svart så det är klart det skall vara svartvitt. Klassiskt och enkelt. Håller ni inte med?

På vägen hittad jag en massa fågelfjädrar. De luktade härligt och hade skönt tuggmotstånd. Då kom husse och sa usch. När jag ändå inte ville gå därifrån så bar han bort mig en lång bit. Sedan kunde jag inte hitta tillbaka igen. Ni människor fattar ingenting om vad som gör dagen för en hund._ALM3206-Edit.jpg

Nej nu får det vara nog med berättande. Det där var ansträngande. Nu tänker tänker jag ta mig en power nap. Vi hörs någon annan gång.

Hundhälsningar

Kasper

_ALM3209-Edit.jpg

Inlagt 2015-12-28 16:08 | Läst 1368 ggr. | Permalink
En gullig krabat.
Måste fråga om det är en Hoffe eller en Flat eller något annat?
Svårt att se i den åldern tycker jag.
-affe
Kasper är en Flat Coated Retriever. MIn förra var en Hoffe.

Hovawarten är oftast en lugn men också lite sävlig hund.

Flat coaten är känd för att vara väldigt aktiv och på så sätt en hund som behöver sysselsättas och jobba. MIn lille valp stämmer bra in på beskrivningen. När han är vaken är det fullt ös. Han rycker i allt, undersöker allt och är ständigt sysselsatt med något.
Nu skall man inte generalisera för mycket mellan hundraser heller. Det är alltid stor skillnad mellan individer.
Bedårande valpbilder! Och alla valpar är bedårande. Först tyckte jag det såg ut som en flat, men nosen är lite för trubbig eller? / Björn T
Khalad 2015-12-28 19:40
Hade inte läst kommentaren innan, men ser nu att det är en flat. Kul, vi har haft en flat och har aldrig trivts så bra med en hund som den - pigg, glad alert livet ut!/ Björn T
Det kommer att bli härligt det här Kasper!
Hälsa Husse!
/B
Underbara bilder på Kasper och visst gör han sig mycket bra i svartvitt. Fågelfjädrar, kan förstå att det var smaskens...
Hälsningar Lena