En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Gråvädret fortsätter.

Idag skulle inte de som köpt lägenheterna i Karlatornet sett annat än moln. Toppen på Sveriges högsta hus var en bra bit in i molnen. Som hundägare är det inte heller så kul. Förutom de tjocka molnen så var det vad engelsmännen kallar scottish mist. När luften är så mättad av fukt att det faller ut små micro droppar. Dropparna seglar runt i luften och de är många. Man blir trots allt ordentligt blöt efter en stund.

Efteråt lämnade vi hundarna hemma och besökte vad som kallades en Julmarknad på Ringön. Det är en stor gammal lagerbyggnad som kallas Hamnen där det normalt arbetar  någon form av hantverks och konstnärs kollektiv. Vi tyckte det kunde vara intressant att undersöka.

Det var inte svårt att hitta rätt. Redan uppe på den gamla lastkajen hittade jag första motivet. En fräsch solros i slutet av November? 

Ur led är tiden eller kanske skall man säga säsongen.

Väl inne i lokalerna var det inte en massa tomtar och julgranar. Egentligen knappt någon julstämning alls. 

Det var en hel del konst hantverk av olika slag. Några som jag också tyckte var bra motiv. Jag vet att hustrun behöver minst dubbelt så lång tid som jag själv för att vara nöjd med besöket. Det gäller oavsett om det är boklådor, museer eller julmarknader. Därför har jag gott om tid att leta motiv. Slow photography. 

Som vanligt fanns det en del konst som jag bara tycker är konstig. Nog för dum för att kunna tolka konstnärens kreativa tankar.

En tjej som heter Malin Langton sålde kort av det annorlunda slaget. Hon är Grafisk designer. Bilden jag tyvärr fått blänk i visar hennes tolkning av sin sambos hund. Undra vad den rasen heter. Hennes bilder både  gillar och uppskattar jag. Väldigt annorlunda och kul. Till sist hade även hustrun sett allt .

Väl ue på gatan upptäckte jag lite graffitikonst av det bättre slaget. Fast den korrigerade plåten ihop med hur konstnären målat bilden gör mig  nästan lite yr i bollen.
Bäst och åka hem till våra vilda hundar och kolla så de inte ätit upp soffan.

Inlagt 2022-11-26 21:56 | Läst 897 ggr. | Permalink
Ja, det är inte så lätt att ta in konsten alltid, men damen med de små fyrkantiga målningarna, de gillade jag.
Med tanke på vad hon hade på huvudet och hur tavlorna såg ut så har hon säkert ett budskap. Jag borde väl egentligen frågat henne. Det är skönt att vi inte alla är lika. När det gäller konst skiljer sig vår smak som individer säkert mycket åt. Det den ena tycker om tycker andra är skräp.