En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Höstpromenad i Göteborgs botaniska trädgård

Den lille svarte och jag kände att vi behövde lite mijöombyte idag. Så för dagens promenad valde vi Göteborgs botaniska trädgård. Just nu till brädden fylld med färg. Bilderna får tala för sig själva.

Utrustning: Fuji X-T2 med 10-24/4 eller 50-140/2,8

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Inlagt 2016-10-10 21:58 | Läst 1385 ggr. | Permalink
Ser ut som ett fint ställe, verkligen maxat med färg! Härligt!
Hälsn!
Svar från Flash Gordon 2016-10-11 10:30
Tack för kommentaren Jan, Botaniska har måånga exotiska träd och växter med kraftigaare färger än vad man hiittar normalt i vår natur.
Mycket härliga höstbilder , mvh J-O i Björsjö
Svar från Flash Gordon 2016-10-11 10:32
Tack Jan. Alltid kul när någon uppskattar ens bilder.
Färggrant verkligen och Fuji med dig klarar det ju mycket bra!
Svar från Flash Gordon 2016-10-11 10:37
Tack för kommentaren Jan,
Du har rätt jag gillar verkligen mina Fujikameror. De påminner mig mycket om när jag en gång i tiden hade köpt Olympus OM1. En liten kamera som är kul att fota med och levererar som en mycket större.
Mycket vackra bilder du bjuder på. För många år sedan bodde jag i Änggården och vid några tillfällen så besökte jag botaniska trädgården och förundrades över vilken mångfald av exotiska växter som fanns där.
Det är en riktig pärla ni har i Göteborg.
Ha det gott/Stig
Svar från Flash Gordon 2016-10-11 10:43
Hej Stig,
Förstår om du kan sakna botaniska. Tror den är ganska unik för Sverige.
Den lille svarte uppskattar också att hundar får vara i parken från 1 oktober. Växthuen är och speciellt då speciellt deras orkidéer är också en fantastisk miljö att fotografera i.
Vackert. Trevligt med lite naturbilder som kontrast till alla svartvita gatufotobilder i de olika bloggarna här. Gillar din bildbehandling, återhållsam men ändå kraftfulla färger. Kanske X-T2:an som gör sitt till.
Svar från Flash Gordon 2016-10-11 11:07
Hej Lars,
Jag blir nog aldrig någon direkt gatufotograf. Tycker det är ganska trist med bilder på folk jag inte har någon anknytning till. De blir bara liggande och samlar damm i arkivet.
NÄr det gäller bildbehandlingen kör jag som vanligt med en egen kamera profil gjord med hjälp av Color checker passport. Det ger lite extra kick i färgerna redan från början. Precis som det brukade göra för mina Canonkameror.
Jag trivs utmärkt med både X-PRO2 och X-T2. De är båda så otroligt enkla och snabba att jobba med. Sällan man behöver in och rota i menyerna.
Igår hade jag 3/4 i batteriet när jag åkte hemifrån. tog närmare 200 bilder eftersom jag fotade mycket gafflat för HDR på grund av ljusförhållandena. Jag hade fortfarande gott om batteri kvar när jag kom hem. KUnde säkert tagit 100 bilder till utan problem. Så jag tycker batteritiden är bättre än vad man många kritiker påstår om man lärt sig att alltid sätta på och stänga av kameran när man tagit bilderna. Att man sedan alltid bör ha med ett extra batteri är något man får lära sig om man fotar med en spegellös kamera.