En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Missnöjd hund.

-Husse kan vi ta en paus och prata lite?

-Självklart Kasper. Vad har du på hjärtat?

-Jo nu senaste veckorna har de två kråkorna suttit och väntat på att vi skall ta vår morgonpromenad. Vi har fått två stalkare efter oss. Jag gillar inte de där båda. De har snott mat av mig i flera år nu på tomten. Nu hänger de efter oss när vi är ute och går också. De hoppar omkring alldeles bredvid oss och tigger mat av dig hela tiden. Du borde inte ge dem något. 

-Som här om dagen. Då satt en där och väntade på en grannes staket. Är det bara den ena så är inte den andra långt borta. 

-Jag var ju bara tvungen att jaga bort den. Ananrs skulle två snart sitta där och tigga. De är otroligt irriterande de där två.

-Sedan matar du dem Husse med mina Frolic. Det  är mitt hundgodis. Det står inte kråkmat någonstans på påsen. Jag hoppas någon av dem sätter den i halsen och kvävs.

-Du Kasper det brukar finnas tillräckligt både till dig och några bitar till kråkorna i påsen jag har i fickan. Det räcker och blir över.

-Fast Husse kom ihåg hur det var i sommar. Du kastade ut lite av min hundmat på gräsmattan som jag måste nosa upp. Det är en kul lek och maten smakar mycket bättre ute än i skålen inne. Fast vad brukar hända? Jo plötsligt är det en kråka som hoppar bakom mig och snor av min mat.

-Det är djäkla irriterande. De är tjuvar och polisen borde ta hand om dem. Fast de bara avskriver ärendet. Jag bara måste ta lagen i egna händer och jaga bort dem.

-En vacker dag blir någon av med stjärtfjädrarna det lovar jag. Få se hur bra de flyger sedan. 

-Sedan sätter de sig i träden och retas. När de ser chansen är de där och snor min mat igen. De är helt hopplösa återfallsförbrytare. De borde sitt i buren på livstid.

-Fast du Kasper. När jag lagar mat i köket eller sitter och äter vet jag någon annan som ligger väldigt nära mig och tittar bedjande. Någon som hoppas på att få något gott. Det är väl aldrig du Kasper?  Är du också en kråka kanske? Om jag skall fatta ett beslut och sluta mata kråkorna får jag nog sluta mata alla som tigger mat. Eller hur Kasper? Det måste väl väl vara samma regler för alla som tigger?

-OK husse Det där är utpressning. Jag får väl att acceptera att du slänger till de där fjäderbollarna några bitar Frolic ibland. Fast jag gillar det inte och jag tänker fortsätta försöka bita stjärtfjädrarna av dem.

-Gör du det Kasper. De är både smarta och snabbare i svängarna än du. Du slösar egentligen bara på krafterna.

Inlagt 2019-10-21 01:11 | Läst 1142 ggr. | Permalink
Haha, du läser Kaspers och fler hundars tankar.
Så resonerar mina katter när hundarna tar deras mat,
och katterna när fåglarna tar deras mat på altanen ...
Men så står både hundarna och katterna och tigger av mig!
Livet med husdjur är att ge sig in i ett oändligt tiggeri.
Den enes bröd den andres död eller något sådant.
Vilken härlig berättelse att börja dagen med och perfekt illustrerad. Kaspers frustration är förståelig. Ingen "flatte" vill väl bli av med mat, inte ens den minsta frolic.
Hälsningar Lena
Haha klockren blogg ur Kaspers perspektiv :) Och fina berättelse bilder!
Kul! Kråkor är trevliga fåglar och har ofta full koll på sin omgivning! Dom leder mig ofta till rovfåglar som Duv eller Sparvhökar i min omgivning.. senast i förrgår var det så, deras extra 'irriterade' kraxande talade om att det fanns en hök just där dom var.. även Skator är bra på detta! Och det stämde den här gången också Tyvärr såg jag att den flög iväg innan jag fick tillfälle att fota den.. men så är det också ofta!
Hälsn!
Trevlig bild historia med Kaspers kommentarer, vi har en viss igenkänning Dennis och jag. Hemma hos oss har vi en fågelmatning, som har besökts av Kajor och Skator, där har Dennis åsikter om att fågelmaten är småfåglarnas, så han gör allt för att skrämma iväg inkräktarna. Fina bilder på både Kasper och Kråkorna.
Ha det gott/Stig o Dennis
Fina bilder och kul blogg! Trevligt! Hälsningar/ Björn T
Trevligt med pippi fåglar! Det har vi alldeles för lite av här på blogg sidan tycker jag ;-)
Riktigt kul läsning och bilder!

MvH
Johnny