En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Mitt senaste äventyr. Nonsens från hängmattan.

Hej, Jag heter Sigfrid men alla kallar mig Sigge. Det hette också min farfars pappa som mellannamn. Han hatade det i hela sitt liv. Han ville heta Arne och inget annat. Det var en annan tid förstås. Jag föredrar Sigfrid. Det är mer jag om ni förstår vad jag menar.

Så vi får se vad jag kommer tycka när jag blir större. Förresten har jag blivit ganska gammal nu. Hela 9 månader faktiskt. Har lärt mig massor på den tiden. Kan sitta själv som ni ser.

_ALM1544-Edit.jpg

I torsdags var jag med om ett nytt äventyr. Vi skulle plocka jordgubbar. Farfar är ju en gubbe och han bor på jorden. Alltså en jordgubbe. Varför vi behövde fler farfargubbar kunde jag inte fatta. Räcker väl och blir över med den vi redan har.

Först åt vi lunch på våfflor, vispad grädde och jordgubbssylt. Hade faktiskt ingen aning om att man kunde göra sylt på farfarsgubbar.

Det var inte så dumt det där med våffla, vispgrädde och farfarssylt. Farfarsgubbar är kanske användbara trots allt.

_ALM2399.jpg

Min faster är en ganska cool typ. Hon försökte få på mig skorna. Jag protesterade förstås. Varför skulle jag ha skor på mig när jag inte kan gå. Det blir ju bara varmt om fötterna. Fattar vuxna ingenting?

Min faster gör alltid roliga grimaser. Det tycker jag är kul. Har sett hennes fotoalbum. Det är massor av bilder där hon gör en ny grimasch på varje bild. NSA har ju säkert laddat ner varenda bild. De måste tron hon är lite knäpp.

Ibland innan jag skall somna undrar jag vad NSA gör med alla dessa bilder. Kanske har de en tävling på casual friday´s om vem som har hittat veckans roligaste selfie?

Tror min faster ligger bra till.

_ALM2403.jpg

Sedan äntligen skulle vi plocka farfarsgubbar. 

_ALM2405.jpg

Först en bild på oss. Ja inte farfarsgubben förstås. Han tar alltid bilder på alla men vill inte själv vara med på bild. Han har något otalt med NSA tror jag. 

Sedan fick jag äntligen se en massa farfarsgubbar och smak också. De var sura tycker jag. Så sur är inte ens vår gubbe. Farfar alltså.

_ALM2409.jpg

_ALM2420-Edit.jpg

Så jag tog istället och testade om bladen smakade bättre.

_ALM2448.jpg

Det gjorde de inte!!!! Jag kräktes upp det på mammas axel.

Sedan åkte vi hem till farfarsgubben och kokade sylt. Den smakade mycket bättre än de där röda gubbarna. Så nu vet jag det skall vara socker på gubbarna för de skall smaka bra.

Bra att veta till nästa gång.

Fortsatt trevlig sommar på er allihop.

Roger and out från Sigge.

Inlagt 2015-07-08 13:14 | Läst 1757 ggr. | Permalink
Hej Sigfrid ! Du verkar vara en kul snubbe och du, stå på dig om namnet och låtsas inte höra om dom ropar Sigge :-)
ing-marie
Det var en söt berättelse och Sigfrids äventyr men fina berättande bilder också.
Tack skall ni ha. En lite tokig historia men till största delen sann.
Det har sina fördelar att vara farfarsgubbe ibland.