Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Var ska man käka en hamburgare om inte i Hamburg?

Jag och min foto-/resekompis drog iväg till Hamburg på en weekendresa i början av oktober - bl a med målet att besöka Miniatur Wunderland, världens största modelljärnväg, på 3 våningar i ett gammalt hamnmagasin. En upplevelse i sig!

Jag hade innan resan fått tips om ett lite udda matställe i de kvarteren, och efter några timmar på Miniatur Wunderland så skulle det sitta fint med lite käk - så vi traskade iväg mot den rekommenderade "Oberhafenkantine". 

Jag hade fått veta i god tid före resan att det var säkrast att boka bord i förväg - matstället var visst populärt och skulle inte ha plats för alltför många gäster. Så jag hade sökt på nätet och mailat min begäran om bordsreservation, jag fick snabbt svar och deras bekräftelse med välkomsthälsning. Ett litet OBS i deras svarsmail verkade lite ovanligt - nämligen att dom tar inte kort vid betalning, bara cash!

Vi kom dit i väldigt god tid (ca trekvart) före vår reserverade tid, trodde inte att det skulle göra så mycket att komma tidigare, men vi fick gott vänta tills vår tid var inne. OK - vädret var fantastiskt, sol, blå himmel, varmt så både hungern och framför allt törsten efter en kall öl byggdes bara på.

Notera på bilden ovan hur byggnaden lutar - 8 grader sägs det, och det ska visst vara ett av skälet till att matstället är berömt. Till och med i deras svarsmail om bordsresevation, i informationstexten i slutet av mailet har dom följande skrivning (min fria översättning):

"Har Du lust att jobba på en alldeles speciell plats? Oberhafen-Kantine söker fast köks-, bar- & serveringsmedarbetare, som också kan arbeta i en lutningsvinkel på mer än 5 grader." Hur många har det i sin CV?

(på tyska: "Habt Ihr Lust an einem ganz besonderem Ort zu arbeiten? Die Oberhafen-Kantine sucht standfeste Köche, Bar- & Servicemitarbeiter, die auch bei einem Neigungswinkel von mehr als 5 Grad arbeiten können." )

Nåväl, vårt bord fick vi så småningom, i den lilla lokalen som kanske bara rymde ca 10-12 sittande gäster. På matsedeln fick det självklart bli en hamburgare i Hamburg förstås, och den kalla ölen var också efterlängtad! På bilden har jag i och för sig stökat till på tallriken när jag tog bilden, jag skulle förstås ha fotat innan jag började äta. 

Mat och dryck smakade jättebra - och det var roligt att ha varit där! Ett besök där rekommenderas varmt!

Er tillgivne upptäcksresande

/B

Inlagt 2018-11-11 11:06 | Läst 1388 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kommer mig att tänka på president Kennedy som inför allt folket förklarade att han var en Hamburgare... :-)
Svar från Canalog 2018-11-11 12:01
Hej Peter och tack för kommentaren - även jag gjorde väl den associationen! Och ändå är väl ändå hamburgaren mera en amerikansk företeelse än en tysk...(maträtten alltså)
Mvh
/B
Hej
Fina bilder på den lutande restaurangen. Synd bara att man inte kan få riktigt fulla ölglas pga lutningen. Men hamburgarna var goda och vädret var fint.
/Resesällskapet

PS " Ich bin ein Berliner" var det Kennedy sa...
syntax 2018-11-11 13:57
Jo - så var det förstås. Är inte en "Berliner" en rätt fettdrypande korv? Jag har för mig att han sedan gjorde samma slags klavertramp i Hamburg - men minnet kanske förbättrar historien...
Erik Madsen 2018-11-11 15:57
Jeg mener, at en "Berliner" som noget spiseligt, er en bolle. "Berliner Pfannkuchen.
Mvh. Erik.
Svar från Canalog 2018-11-11 17:07
Ja du har helt rätt i det Erik! Bara att det heter ”bulle” på svenska....
Ordet ”bolle” kan annars lätt missförstås om det kommer från en dansk...
F.ö. har du lagt veteranbils intresset på hyllan nuförtiden Erik? Som gruppvärd gjorde du ju ett utärkt jobb på fotosidan!
Mvh
/B
Charmigt ställe och fin bild. / Nilla
Svar från Canalog 2018-12-05 16:29
Hej igen Nilla! Hamburg är en väldigt intressant och trevlig stad har jag upptäckt på senare år...tidigare när jag var ofta i Tyskland för jobbets räkning, var Hamburg ber nåt som man snabbast möjligt körde förbi utan tid att stanna, på väg till andra platser längre söderut i Tyskland!
mvh
/B