I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blått och gult

Nu byter vi natur mot stad och arkitektur lite. Jag funderade en stund på vad jag skulle ge det här inlägget för titel. Så småningom slog det mig att de dominerande färgerna är blått och gult. Ganska passande när det gäller bilder från vår huvudstad, fast jag kanske skulle sparat dem till nationaldagen?

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2018-05-02 18:03 | Läst 837 ggr. | Permalink
Mycket tryck i färgerna i detta inlägg och det var sannerligen blått och gult. Fjärde bilden gillar jag i sin enkelhet och den dekorerade balkongen kan man ju inte motstå.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2018-05-02 19:27
Jo, jag har kanske hamnat i en färgperiod nu. Får se om det kommer en reaktion på det! Kul att du gillar fyran och sista lite extra. Tack så mycket Lena!
Hälsningar, Bjarne
Jag fastnar nog lite mer för dom gula. Helt suveräna bilder. Huset i backen är makalöst vackert, säger jag som inte alls trivs i staden. Skulle gärna vilja titta innanför. En av mina döttrar bodde i en etta på Kungsholmen ett tag, den var inte lika trevligt på insidan. I källaren var det valv så låga att man nästan fick krypa igenom.
Sten
Svar från Bjarne 2018-05-02 19:29
Gult är ju en varm färg, så det är kanske inte så konstigt. Kul att du gillar bilden med husen i backen, och det är inte illa för en som inte gillar stan! Jag har inte varit inne i någon lägenhet där, men jag kan tänka mig att det finns både fina och små krypin. Tack så mycket Sten!
Hälsningar, Bjarne
Utomordentligt vackra och välgjorda bilder, jättefint!/ Björn T
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:43
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Trevligt! Den branta Brännkyrkogatan upp mot Mariaberget är speciell, brantaste backen i stan.. Brukade förr i tiden (>40 år sen) ibland testa att ta mig upp där på vintern med min framhjulsdrivna bil.. ibland gick det inte när man körde framåt, men däremot gick det om man backade upp.. men så är det ju med framhjulsdrivna bilar! Balkongen är fin, där brukar alltid digna av en massa blommor! Olika sorter hela säsongen! Troligen Stockholms mest fotograferade balkong.. Har nog blivit lite av en sport att dekorera den maximalt med blommor, det är ju den enda balkongen på hela fasaden där!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:44
Jag förstår att det måste varit en utmaning att köra upp där på vintern, men du hittade ju en bra lösning! Jaha, den där balkongen är tydligen känd, och det är ju inte så konstigt med den dekorationen.
Tack så mycket Jan!
Hälsningar, Bjarne
Verkligen fina bilda Bjarne! Gillar alla så jag har svårt att välja någon favorit här, men det får bli branta Brännkyrkogatan där du fångat mannen som stretar upp för backen .

Hälsar
Eva
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:46
Tack så mycket Eva! Kul att du observerat mannen som kämpar upp för backen. Hade lite tur där!
Hälsningar, Bjarne
Tycker rätt exakt som Lena om färgerna!

Beträffande bild 1 ser jag i "Arkitekten" att Globen fyller 30 år nästa år! Den ska renoveras och moderniseras. Uppdraget har gått till C F Möller architects där ursprungskontoret Berg arkitekter numera ingår. Det var det kontoret som inte bara ritade byggnaden utan skapade det konsortium som finansierade och byggde.

Det finns nog en del att renovera. Bygget drevs ju jättefort för att bli klart till nåt evenemang. Stämningen var närmast euforisk med ett hyllande reportage i veckan i DN. Men en bångstyrig byggnadsinspektör som krävde korrekt byggnadstekniskt utförande av undergrund och dränering omplacerades. Men huset står ju kvar så det går nog att fixa i efterhand.
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:47
Hoppla, fyller Globen snart 30! Tänk vad tiden går. Tack för kommentaren Måns!
Hälsningar, Bjarne
Söders höjder är väldigt tacksamt att fotografera. Bra fångat!
//GöranR
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:47
Det har du så rätt i, tack för kommentaren Göran!
Hälsningar, Bjarne
Den är vacker vår huvudstad! Det visar dina bilder med råge! MVH Yvonne
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:48
Tack så mycket Yvonne, kul att du gillar bilderna!
Hälsningar, Bjarne
Bra serie och himla elegant balkong! Globenbilden och backen också väldigt uttrycksfulla.
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:49
Tack för det Mats! Kul att höra vilka du gillar bäst!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Hvilken suveræn farve serie - WOW.
Af en eller anden grund er det nummer 1, der "stikker eller står ud" (som svenskerne siger ?).
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2018-05-04 18:51
Stort tack för den vänliga kommentaren Erik! Riktigt roligt att du uppskattar bilderna och särskilt den första med Globen.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Vackra Stockholm! Jag är ju bortskämd som har det som min hemmabas. Det är väl snarare tiden som inte räcker till. Möjligheterna när man ska slå ihjäl tid under resande är jag lite avundsjuk på. Ettan är en plats jag siktat in mig på att besöka. Jag såg möjligheten under ett löplopp, men sen har det inte blivit av. Jag tänkte mig att fånga det när Globen är upplyst. Vi får se när det blir. Trean är också grymt bra!
Svar från Bjarne 2018-06-06 20:40
Tack så mycket för givande kommentar! Det gäller att utnyttja bortakvällarna (och bortadagen idag). Första är tagen från Danviksbron, men det har du väl redan räknat ut. Det gäller att passa på när det inte är trafik på bron. Den skakar rätt bra!
Ha en bra kväll!
Bjarne
jbrkm 2018-06-06 22:04
Jag hade nog inte helt räknat ut Danviksbron. Men så klart att det är det eftersom det är lite mer höjd på den. Jag har siktat in mig på kajen, men i höjd med bron