I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Skön kväll vid Rhens strand

För någon vecka sedan var jag på resa till Düsseldorf. Det var en härligt varm kväll och jag gick fortfarande utan jacka eller tröja halv tio på kvällen. Det var också underbart att sitta på ett fik i solen vid Rhens strand med en cappuccino och en äpplekaka. Jo, så blev det en del bilder tagna också förstås.

#1

Marionetteater på gatan.

#2

Konstverk?!

#3

Vilopaus på trappa.

#4

Blommor är vila för ögonen.

#5

Vet inte varför man (=jag) tar en så'n här bild.

#6

Vilopaus med telefon.

#7

Vilopaus med glass.

#8

Vilopaus med musik.

#9

Vilopaus med bok.

Postat 2015-04-30 20:31 | Läst 2231 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Byggnadsverk i Det stora äpplet

Jag håller mig kvar i New York. Den här gången har människorna en mer tillbakadragen plats till förmån för byggnader av olika slag. En del är kända och välbekanta vyer som många turister fotograferat, men jag lät avtryckaren jobba med dem också.

#1

Empire State Building hör förstås till det mycket fotograferade. Jag försökte hitta en vy som är lite annorlunda och i vackert ljus. De gula taxibilarna fick vara med också, men jag gillar den parkerade vita vanen betydligt mindre.

#2
 
Jag förmodar att det är vattencisterner på taket och jag förmodar lika mycket att de inte längre är i bruk, utan att man har något modernare vattenförsörjning idag.

#3

Här var jag inte ensam med kameran! Taket på Rockefeller Center, även kallat Top of the Rock. Foto i riktning mot södra Manhattan. Empire State Building i mitten.

#4

Lite mer nedåt från Top of the Rock.

#5

Jag har för mig att det hette "Easy parking" eller något liknande. Jag vet inte om jag håller med om det ifall bilen står överst...

#6

Ett mobilt byggnadsverk av det lite mer kul slaget!

#7

Ännu en vy fotograferad till döds, Brooklyn Bridge i skymningen. Jag valde att ta med en del av människorna, mer eller mindre suddiga. Nya WTC till vänster om bropelaren.

#8

Sjunde avenyn strax söder om Times Square, men redan här har ljusreklamen tagit stor plats.

#9

Harlem såg inte alls ut som jag tänkt mig. Det var mycket modernare och snyggare än jag trodde och nästan tråkigt att fotografera. Jag tyckte i alla fall att det här huset hade viss karaktär.

#10

En mycket känd byggnad till, Flatiron Building, eller "strykjärnet" om man så vill. Jag försökte fotografera ur en annan vinkel och ett varmt kvällsljus på ena sidan hjälper också till att göra bilden lite speciell, tycker jag. Jag funderade på svartvitt, för jag tror det passar byggnaden, men då hade jag tappat det varma ljuset.

Postat 2014-10-04 09:21 | Läst 3450 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tidig morgon på södra Manhattan

I augusti blev det en veckolång tripp till New York. Första morgonen gör sig tidsskillnaden påmind genom att vi vaknade tidigt. Ingen mening att ligga och vrida sig, utan upp och få tag i frukost och sedan ut för att upptäcka staden. Vi gick en lång promenad, medan gatorna ännu var ganska folktomma och bilarna få. Utgångspunkten var vårt hotell nära Penn Station och Madison Square Garden och riktningen blev mot södra Manhattan.

#1
 
En ensam taxi väntar i arla morgonstund. De stora Ford Crown Victoria börjar nu ersättas i allt större grad av japanska bilar, bl.a. Toyota Prius.

#2

Brandtrappornas förlovade land!

#3

I Greenwich Village ifall det inte framgår ändå.

#4

"The whole world" - jaha?

#5

En av många hemlösa, men de blir ju fler och fler här hemma också.

#6

Nya World Trade Center, ännu inte tagit i bruk men färdigbyggt exteriört i alla fall.

#7

Dito. En imponerande byggnad.

#8

Där de gamla tornen stod har det nu blivit en "memorial". Det finns en sådan här "grop" med vattenkonst för varje torn.

#9

De omkomnas namn står längs kanterna.

#10

Självklart skall det putsas och hållas snyggt.

Postat 2014-09-20 14:30 | Läst 3108 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vernazza i Cinque Terre 2:2

Här kommer de sista bilderna från Cinque Terres fem byar för den här gången. Vi håller oss kvar i Vernazza, som var hemby under en vecka. Jag längtar redan tillbaka! De här fem byarna har fastnat i mitt hjärta, trots att en ansenlig mängd andra turister hittat dit också. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kan ha varit 30-40 år tillbaka i tiden, eller kanske ännu längre, fast då hade jag inte haft en chans att se det. Vill man ha det lite mer folktomt, så finns det ju andra årstider också.

Vernazza råkade ut för ett svårt jord- och lerskred hösten 2011, som dränkte gatorna, husen och affärerna på bottenvåningen i alla fall. Vägen blev också förstörd. Det mesta har blivit återställt, men putsen på en del hus är inte i bästa skick. Nu vet jag inte om det har med jordskredet att göra och dessutom kan man ju tycka att det är intressant och charmigt! Vägen är fortfarande stängd för privatbilar, men leveransfordon kan ta sig fram. Å andra sidan finns utmärkta tågförbindelser med de andra byarna och närmsta stad, La Spezia.

#1

En "spionbild" tagen från vår terrass.

#2

Vernazza har det mesta, hamn, borg, torg, restauranger och bostadshus.

#3

Båtarna ligger uppdragna på torget.

#4

Huvudgatan.

#5

Den här stranden nås endast via en genomgående grotta. Mynningen kan skymtas längst in i skuggan.

#6

#7

Vid sidan om huvudgatan finns flera smala gränder.

#8

Kvällsljus över hamnen.

#9

Nytt spioneri från terrassen.

#10

Den här bilden är inte unik. Många har tagit den förut. När jag stod där med stativet hade jag en proffsfotograf från USA vid sidan om mig, men jag vill ändå ha min egen bild!

Postat 2014-09-07 10:21 | Läst 3265 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fem år gamla glimtar av Cypern

Eftersom kompisen Ulf nyligen bloggat om en resa till Cypern, så fick jag lust till en egen återblick från mitt besök där 2009. Tyvärr har vi inte varit på samma platser. Det är extra kul när vi kan jämföra hur vi tolkat motiven.

Det var en mycket varm vecka, där temperaturen toppade runt 38 grader i skuggan. Det hindrade mig dock inte att fotografera lite och vi gjorde också en del utflykter från baslägret i turistiska Agia Napa.

#1

Första lilla utflykten blev till ändhållplatsen för lokalbussen, Paralimni.

#2

En övergiven hotellanläggning i Troodos-bergen.

#3

Trapphus i samma hotell.

#4

Ett snapshot på en brud i Agia Napa. Jag har ingen aning om vem det är. Jag är inte en fan av alla staket i bilden, men jag kunde knappast ge mig på att regissera!

#5

Turkiska Nicosia. Ett något ovanligt skyltfönster.

#6

Ett kafé i turkiska Nicosia. Notera elledningen inomhus! Jag har tidigare fått synpunkten att jag borde beskära i vänsterkanten, för att koncentrera bilden mer på männen. Fast det vill jag inte! Jag tycker det blir en annan balans och känsla för hela platsen när den delen är med. Vad tycker du?

#7

Bakgata i turkiska Nicosia.

#8

Fruktmarknad i Nicosia.

#9

Hmm, varför står det en stol på gatan? Ingen aning. Bilden är tagen i Larnaka.

#10

Borgen Kolossi hade stor betydelse på medeltiden. Det ligger utanför Limassol på sydkusten. Jag andra bilder utan "störande" grenverk, men tycker ändå att den här är spännande och lite annorlunda.

Postat 2014-07-17 16:08 | Läst 3264 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 11 12 13 Nästa