Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Pitepalt!

Befinner mig i pitepaltens Mecka, Piteå. Varje år bjuder Köpmannaföreningen i stan på pitepalt. En populär tillställning.  Till och Från var där och förenade nytta med nöje. 

Förberedelser inför kalaset. Många vill vara med och smaka av det gråa guldet. 

PUbliken står redo. Kollektivt många paltar under västen här. 

- Gärna sylten på palten. 

Här är hela kittet: Palt, smör, lingonsylt, mjölk. 

Paltfesten slut. Deltagarna hem för att somna in i ljuvlig paltkoma. 

Inlagt 2013-07-05 17:16 | Läst 4578 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillar den maträtten och man blir gärna ganska proppmätt av den!
Svar från Iwa 2013-07-05 22:22
Inte för inte kallas det paltkoma :-)
Njaae, det må vara gott men jag skulle inte ens testa... :-)
Ha en fortsatt fin helg!
ewa
Svar från Iwa 2013-07-06 21:35
Du begår ett misstag :-)
/Per
begust 2013-07-06 21:49
Du måste tänka om Ewa!
Palt är gott :-)
Surströmming är en annan sak
Svar från Iwa 2013-07-06 22:57
Hear, hear!
Ewa Kirjavainen 2013-07-23 17:49
:-) ok, lovar att testa om tillfälle ges.
Ewa Kirjavainen 2013-07-23 17:49
Bengt, när det gäller mat är jag lite petig...
:-)
Pitepalt är mycket gott och något som jag lagar vid enstaka tillfällen, enligt min mammas recept. Jag vill nog helt ha knaperstekta fläsktärningar till och så smör förstås. Blev riktigt sugen av dina bilder men med enbart färskpotatis i affären blir det ingen palt. Det får vänta till hösten.
Hälsningar Lena