Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Hattar

Undertecknad håller för tillfället på och går igenom mina bilder och rensar lite grann bland bråten. Jag har då stött på lite hattbilder. Men de är förvånansvärt få. På ett år har jag bara lyckats plåta sju hattar! Märkligt. Hattar är fina motiv. Inte lika bra som paraply, men nästan. Känner att jag måste bättra på detta. I fortsättningen skall hattbilder bli ett projekt.  


Lokal entertainer på Söder. Han kör med panamahatt. 


Habana, Cuba? Nej, Stockholm, Stortorget. Australiensisk entertainer underhåller till senoritornas förtjusning. 


Från i somras. Pablo Picasso satt och åt glass på Stortorget. 


Rosa hatt från i somras. Föräldrarna är såå stolta. 


Old timer och new timer. Det är bara inse att vi svenskar inte är ett hattbärande folk. Därför brukar hattarna öka i antal på sommaren när jänkarna kommer på besök. 


Den snyggaste hatten jag har plåtat. Panamahatt. Jänkare naturligtvis.  


Här är fyra kvinnliga moon walkers under Halloween. Stilrent!


Själv gillar jag att gå med hatt. Det är praktiskt och skyddar mot väder och vind. Den gör också att man ser ut som en jänketurist, vilket gör att man kan plåta mer obehindrat. Jag använder en mjuk hatt av Ian Wachtmeister-modell som man bara viker ner i fickan. Jättepraktiskt!

Inlagt 2011-11-14 01:14 | Läst 6749 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tapani HOPPA.
Hej. Vad roligt att du tar fram lite hatt-människor.
Var tog de vägen- de gamla fina hattarna. Var på NK- för många år sedan och sambon prova hattar med flor och frukter på.
I somras köpte vi Hattar i Vimmerby när vi besökte Astrid Lindgrens värld. Ljusblå var den en tyghatt som man kan vika ner och stoppa i fickan. Det är ju ett bra skydd - när man är ute i trädgården och rensar skit..... med mera gammalt löv - är också rädd för fästingar och andra småkryp de farliga blodsugarna. Har även hatt när jag är ute och fotograferar för att skydda håret bl.a för att inte bli biten av älgflugor som kan bygga bo i håret Fy fan.... Bra att du gör lite reklam här för hattarna.....Ha det gött önskar HOPPA
Svar från Iwa 2011-11-14 04:13
Ja, hatt är ett underskattat plagg. Det inser man när man har börjat använda det. Tack för din kommentar!
/Per
Kul med hatt-tema!
Körde med hatt ett tag, men det var nog 10 år sen snart. Modet tog sig aldrig riktigt. Synd, man känner sig snygg i hatt!
Keps är inte alls samma sak. Men praktiskt på sommaren.
Svar från Iwa 2011-11-14 22:24
Hattar borde definitivt återinföras. Se bara på gamla filmer hur trevligt det var med hattkulturen.
/Per