Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

What's your story?

Nikon har haft en road show genom Norden. Från att ha besökt en del mindre städer avslutades showen i Stockholm - the Capital of Scandinavia. Syftet var att presentera den nya proffs-lineupen och för ändamålet hade man bjudit in storstjärnor från Amerika. Den legendariske National Geographic-fotografen Joe McNally och den vittberömde Sports Illustrated-fotografen Bill Frakes fanns på plats tillsammans med lokala förmågor. Tillställningen var för särskilt invigda och naturligtvis hade även Till och Från fått en inbjudan. Så bloggens utsände gick till Fotografiska för att lyssna på de amerikanska kollegorna och känna lite på den nya lineupen. 

Budskapet kan sammanfattas i tre punkter: 
1. Det spelar ingen roll vilken utrustning man har - det är fotografen som tar bilden.
2. Nikons nya kameror är de bästa som någonsin vandrat på jorden.
3. Om man vill ta bilder som Joe McNally och hamna i National Geographic är det väsentligt att skaffa sig en bra helikopter.  Om man vill ta bilder som Bill Frakes och hamna i Sports Illustrated ska man se till att jobba med sexton kameror samtidigt. 

Den här typen av tillställningar är för övrigt mycket svårplåtad. Ljuset är omöjligt att hantera och man drabbas obönhörligt av de röda skallarnas förbannelse. Se här. Färgbalansen är här inställd på 2226 grader Kelvin. Kallare än kallt. Hjälpte dock föga. 

Bill Frakes var den mest plåtade under kvällen. Fotograferna kunde inte hålla sig ifrån honom. 

De röda skallarnas förbannelse. 

Som sagt, fotograferna kunde inte slita sig från Bill. 

Föreställningen slut och folket lättar. Joe fortsätter dock att hålla hov för en mindre skara. 

På det hela taget en givande stund. Alltid trevligt att komma ut och träffa Nikonfolk. Och helt klart är det dags att byta upp sig. Frågan är vad man ska köpa? D800:an är nätt och trevlig men den har lite stora filer. D4:an är tung och robust och snabb men den lämpar sig inte i alla sammanhang. Kanske ska man köpa båda? Då kan man ha D4:an när man vill plåta sport och vid större events och samtidigt ha D800:an när man vill ha upplösning eller för att plåta candids. Så får det bli! 

Inlagt 2012-03-30 23:46 | Läst 5682 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag tar till mig budskap nr. 1 eftersom de andra två inte är genomförbara och inser direkt att jag har väldigt mycket att lära mig. :-) Fina bilder, fastnade för den svarvita med kaffemaskinerna och den blonda värdinnan med hästsvans.
Trevlig helg!
ewa
Svar från Iwa 2012-03-31 09:39
Hej Ewa, tror man skall satsa på ett assignment med trisslotter som backup så det är egentligen bara en tidsfråga :-).
Trevlig helg.
/Per
Ja ha då e' du ju på god väg att bli sportfotograf om du köper två nya Nikon. Du har ju nå'ra förut- snart uppe i 16??
Tredje bilden från slutet gilar jag mest.
Kul å möta dig i gamla stan//Kurre
Svar från Iwa 2012-03-31 18:20
Ja, just nu har jag två, en analog och en digital. Om jag köper två till har jag fyra. Så då är man en bit väg. Om man sedan fixar ett assignment skulle man kunna hyra tolv till och då är man hemma.
Trevligt att träffas. Hoppas att vi kan ta ett fotofika någon dag, vore trevligt.
/Per