Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Hundmässan 2012 - i ringen

Hundmässan är inte bara montrar och kommers. Det är också tävling. Inne i den stora hallen finns ett tiotal ringar, en för varje hundgrupp. Det är dessa ringar som jag anser är hundmässans själ. Runt dessa samlas entusiasterna, ägarna som tävlar med sina hundar i utslagningsheat för att senare gå till final. Det råder camp-stämning och känsla av big meet. I korgarna bor hundarna och själv har ägarna med sig stolar och mat. Mellan ronderna pratar man med likasinnade som delar ens specialintresse. Det är folkfest i två dagar. 

I vinthundarnas ring. 

Välkommen till Big Meet!

Ny gren? 

Klockan tre börjar finalerna i stora ringen. Passet inleds med ett lite märkligt nummer. Temat för i år är Stockholm. En sångare och en pianist äntrar estraden. Som rekvisita har man  - en hund! Trion framför först Taubes "Stockholmsmelodi", sedan Lasse Berghagens "Stockholm i mitt hjärta". Till den senare är det meningen att publiken skall sjunga med, precis som på Skansen - men det är inte många läppar som rör sig. Okej, estradunderhållning är kanske inte Kennelklubbens naturliga gebit. 

Sedan blir det dags för bruks- och bragdhundarnas priser. Min favorit var årets narkotikasökhund, labradoren Jeff. En hund som var absolut coollugn. Jeff har under sin karriär nosat upp knark till ett värde av 380 miljoner kronor! På bilden ser Jeff smått generad ut över uppmärksamheten. Han vill mest hem och jobba. 

Och nu börjar showen! 

- Öh, ge fan i å dra!

Vinnare av vinthundstävlingen, till norska domarens förtjusning. Ett stiligt par!

Sedan blev det dags för spanielhundarna att tävla. Here they come! 

Som domare hade man utsett engelsmannen Gordon Williams. En man som dömt hund i hela sitt liv! Deltagarna visste att de inte skulle få något gratis. 

Här var min favorit. En amerikansk spaniel. Vilken stil! Gordon Williams verkar gilla det han ser - men inte tillräckligt för att förstapriset skall bärgas. 

Dagen bjöd också på finalen i junior handling. Under den stiliga isländska domarens ledning tävlade Sveriges bästa juniorer om att få representera Sverige i kommande internationella mästerskap. Återväxten är god! 

Som vanligt var det många kollegor ute och fotograferade. För egen del började minneskorten bli fulla. Så jag fick lämna mässan för denna gång, dock ändå trygg i vetskapen att de duktiga kollegorna skulle fullfölja bevakningen på bästa sätt. En givande dag! 

/Slut. 

Inlagt 2012-12-17 22:50 | Läst 2336 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättefina bilder och informativ och intressant läsning!
Du har fångat många talande situationer från utställningen tycker jag!
Svar från Iwa 2012-12-18 18:25
Hej Anne-Sophie, tack för det! Kombinationen hund och människa brukar kunna ge upphov till en del dråpliga situationer.
/Per
En hel massa jättfina bilder, tack för det!
Ha det fint!
Ewa
Svar från Iwa 2012-12-18 18:26
Hej Ewa, tack! Ha det fint själv!
/Per