Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Äventyr i Venedig - Gondoljären

Gondoljären: den legendariska yrkesmannen som personifierar Venedig. London har sina cabbies. New York sina poliser. Men ingen stad har någon som gondoljären. 

Gondoljären måste kunna allt. Främst är han en skicklig båtförare. I smala kanaler måste han i hård trafik och med en arm rodda gondolen. Gondoljären är dessutom en skicklig turistguide som kan Venedig på sina fem fingrar. Det sägs att det tar fem år att bli gondoljär. Från far till son förs hantverket vidare i hägnet av urgamla skrån. 

Gondolen är kanalens Cadillac. Tänk er själva: att sakta glida runt i en Cadillac och få betalt! Och inte lite betalt. Det officiella priset är 80 euro för 40 minuter, men detta sägs vara minimitaxan. Inte undra på att gondoljären trivs med livet. 

Gondolieri. De äger stan.  

Inlagt 2013-02-03 17:56 | Läst 4609 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härlig stämning i första bilden. Det är väl snart dags för karnevalen nu?

/Torbjörn
Svar från Iwa 2013-02-06 21:15
Hej Torbjörn, ja den håller nog på nu. Synd att man missar den! Man får nöja sig med semla :-)
/Per
Härliga bilder.... Minner om min semester i Venedig i somras, men... skönt med kontrasten med halsdukar och jackor... Snyggt fångat! Ciao, Peter .
Svar från Iwa 2013-02-06 21:16
Hej Peter, tack. Venedig är en härlig fotostad. Åker till Rom under påsk. Svårt att slita sig från Italien!
/Per
Vackert Per! Den sista gillar jag jättemycket!
Ewa
Svar från Iwa 2013-02-06 21:17
Hej Ewa, tack!
/Per