Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Brödvinnaren. Ett måsäventyr. Del 1

Till och Från ger "Brödvinnaren - ett måsäventyr" i tre delar. 

På Skeppsbron vid kajplats 107 bodde en stilig ung skrattmås som hette Tommy. En dag får han syn på en snygg måsflicka som står där ensam. 


- Hej snygging! Kommer du ofta hit? 


- Det händer väl! 

Måsflickan hette Lisa och hade just flyttat in till stan från skärgården. Tommy och Lisa fattade tycke för varandra och snart var de ett par. 


Tommy jobbade som vaktmås vid Ålandsbåtarna. Det var ett bra jobb, välbetalt och med trevliga arbetskamrater. Ej heller var det särskilt ansträngande: Tommys uppgift var att stå och spana och skräna om det kom någon objuden gäst. Tommys och Lisas lycka var fullständig och snart väntade hon barn. 


Då började tråkigheter att inträffa. Tommys kärlek till Lisa gjorde att han var uppe sent på nätterna. Han började sova på sin post. Till slut fick Tommy sparken. 


Tommy började driva omkring på kajen. Han hamnade i dåligt sällskap och började hänga med kajorna. 


Tommy hade hamnat på glid och sjönk allt djupare ned i misär.  


Efter ett antal förseelser hamnade Tommy till slut bakom galler. Det var droppen. Lisa hade fått nog. 


- Din odugling till mås! Alltid kommer du hem sent och inte klarar du av att försörja din familj! Det här är sista chansen: om du inte kommer hem med bröd i kväll så tar jag ungarna och flyttar hem till mamma! 

Fortsättning följer...



Inlagt 2012-01-24 21:38 | Läst 4081 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
:-) Hälsa till Tommy!
//Ewa
Svar från Iwa 2012-01-24 21:55
Det skall jag göra!
/Per
Oj vilken cliffhanger! Hur skall det gå för stackars Tommy som hamnat på sammhällets botten för kärlekens skull. Väntar ivrigt på det TVÅ följande delarna!
Svar från Iwa 2012-01-24 22:31
Fortsättning följer i morgon!
/Per