Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

En häger!

Det hände en rolig grej på väg hem från jobbet idag. Tänkte att jag skulle plåta lite skrattmås på kvällskvisten. Så jag tänkte att jag drar mig ner till slussen. Det vill säga den riktiga slussen, inte T-banan. Där brukar måsarna hålla till och fiska kvällsmat. Kanske man kunde fånga några schysta bilder? 

När jag kom dit var det mörkt. Hos Svenska Manometerfabriken jobbade personalen över. Antagligen vill de försöka få ut den nya manometrarna till jul. 

Det visade sig dock svårt att plåta måsar. Mörkret var lite väl saftigt att det var svårt att få till hyfsade slutartider. Hade dessutom bara en 85:a med mig så det var svårt att komma nära. 

Då, plötsligt: 

En häger! 

Vad gör den här? Hägrarna håller till vid Isbladskärret på sommaren. På vintern håller de till i Solna. Kanske var den ute på ett sista ragg innan vinterflytten? Eller så hade den blivit akterseglad och letade efter sin flock? 

Gillar verkligen hägrar. Coola fåglar. Lite urtidsmonster över dem. Efter ett tag flög den ut över vattnet. Hoppas den hittar hem. 

Inlagt 2012-11-15 22:37 | Läst 5379 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
"En sällsam fågel" bland slussens skrattmåsar. :-)
Trevlig helg!
ewa
Svar från Iwa 2012-11-16 21:17
Trevlig helg, Ewa!
/Per
Den där hägern verkar bo här vid Slussen; måste handla om samma individ som jag fotade någon vecka sedan. Du har fått lite mer närgångna och bättre bilder på den än vad jag fick. Turligt nog hade jag en riktig kamera med, men på den hade jag 35 mm objektivet och då kom man inte så nära fåglarna utan att simma...
http://www.fotosidan.se/blogs/rhelena/en-fotokulturell-eftermiddag.htm#comments
Svar från Iwa 2012-11-16 21:20
Det är samma häger! På samma rep! Helt klart håller han till där. Det kan handla om en ensamhäger. Eller också gillar den måsar. Eller möjligtvis är den lite tokig. Hur som helst mycket trevligt att ha en häger boende på Söder!
/Per