Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

I körsbärsträdgården

Meddelande till alla fotografer i Stockholm: bege er genast till Kungsan! De japanska körsbärsträden blommar. Ett skönt skådespel och ett av årets fotografiska höjdpunkter. 

Blomningen kommer när man minst anar det. Så här såg det ut förra veckan. 

Men nu ser det ut såhär! 

Redan på morgonen är entusiasterna på plats för att fota det rosa guldet. På morgonen får man vara lite mer ensam med blommorna. 

På eftermiddagen var det knökfullt. Halv dag idag så många inklusive undertecknad valde att börja ledigheten under blomsterkronorna. 

Det är en syn att se alla som skall fotografera blomsterprakten. Stora och små kameror, adel, präster, borgare och bönder. Och turister. 

Kändis. Det här är fotografen som lånade ut sin D4:a till Usain Bolt under OS!

Förutom körsbärsträden har Staden också gjort en stor förbättring. Man har lagt konstgräs på marken runt Karl XIII:s staty. Tidigare var här grus. Så nu sitter folk här och picknickar som på värsta gräsmattan. Staden rules! 

Fullt med snyggingar i Kungsan!

Det är särskilt glädjande att se hur alla utländska turister uppskattar blomsterprakten. Speciellt ser man många japaner runt träden. Man blir stolt att se hur japanerna beundrar träden. Är det något japanerna kan så är det körsbärsträd. På bilden japansk fotograf och modell. Japansk fotosession i Kungsan! 

//Slut. 

Inlagt 2013-05-08 22:53 | Läst 3253 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härliga bilder från din fotosession i Kungsan!
/Sven
Härliga bilder med en härlig berättelse till.
Bilden med de hoppande tjejjerna är ju underbar :-)
//Lasse
Fint att få se, blir ingen Kungsan för mig i år. Kryckor och kamera fungerar så dåligt ihop så jag tackar försatt du visar här. Blomningen där är så vacker.
Det är fantastiskt när dom blommar! Grattis till Er som kan uppleva det på nära håll! =)
Snyggt fotat!
Trevliga bilder du fångade
Många glada miner i parken
Fint fotat i Kungsan Per!
Är i Stockholm idag som tur är tog jag vägen genom Kungsan. Så nu har jag både sett och fotat körsbärsblom. Sitter och väntar på bussen till Ludvika nu och inviger nya surfplattan. Det verkar funka ;-)