Snoozing

Dagens fotopromenad blev en runda i mikroformat runt stadshuset.

Hela härligheten

Svåra vinklar

Arkaden

Snoozing

Sjögång i fågelbadet

 

Inlagt 2013-05-28 18:38 | Läst 2150 ggr. | Permalink
Underbar byggnad och området runt om går inte att tröttna på! Fint fotat av dig Stefan!
Svar från Turbo56 2013-05-28 20:58
Tack Dan hur fotograferar man en jättestor byggnad när ytan runt omkring är så smal?
Jag borde ha förstått att det inte var du som snoozade. För oss vanliga människor är det en funktion på väckarklockan. Jag är imponerad av bilden du kallar "svåra vinklar" för jag vet att hade jag stått där hade det blivit en bild där allting upplevts förvrängt och lutat på tok för mycket. Sen gillar jag ju ordentliga fågelbad...
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2013-05-28 21:06
Tack Lena, nej snoozing är inget för mig, men har du tänkt på vad mycket jag hinner med. Om jag sover fem timmar per dygn i stället för åtta, så får jag tre timmar ledig tid till att spendera. Om man så vidare räknar med att de flesta har 24 timmars dygn, de sover åtta timmar, arbetar åtta timmar, har en timme lunch och pendlar ytterligare en timme så återstår sex timmar fri tid. Om jag adderar de tre timmarna som jag inte sover så får jag alltså 50% mer fri tid att disponera på till exempel fotografering av fågelbad.

Huset är svårfotograferat eftersom det inte finns någon bra möjlighet till helhetsbild, därför satsade jag i stället på några detaljer, varav ytterligare en motljusbild.
Lena Holm 2013-05-28 21:39
Hmmm, ja det låter ju bra med 50% extra fritid :- ) Problemet är bara att det är samhället och våra jobb som tvingar oss till 24-timmars dygn. Vi har alla en biologisk klocka som är inställd på något annat. De flesta har en biologisk dygnsrytm som är längre än 24 timmar. Då är man trött på morgonen och pigg på kvällen. Betydligt färre har en rytm som är kortare än 24 timmar och är naturligt morgonpigga. Sen finns de ju även de som har behov av mindre sömn totalt sett....de får ju onekligen mer tid.
Hälsningar Lena