Höstmorgon

Efter en lång period av tystnad så är det åter dags för mig att återuppta bloggandet.

Gryningen kommer senare för varje dag, så jag behöver inte stiga upp lika tidigt för att ta bilder i soluppgången.

 

Inlagt 2013-10-12 11:42 | Läst 1223 ggr. | Permalink
Välkommen tillbaka. Gillar dom två första bilderna svärtan en känsla av melankoli. Självporträtt, tror inte jag sett från dig förut...
/Hans-Åke
Svar från Turbo56 2013-10-12 17:51
Tack Hans-Åke, sommaren är över och dagarna blir kortare, hösten bär med sig ett visst mått av vemod och även melankoli, det är långt till sommaren och värmen.
Nej självporträtt brukar jag inte bjuda på, men jag tyckte att bilden blev lite spännande med dubbla spegelbilder, jag har tagit mig själv i den spegelbyggnad som står uppställd på kajen vid Vasamuseet smatidigt som man bakom mig ser spegelbilden av marinan och Kastellholmen i bakgrunden.
Du har varit saknad!! =) Välkommen tillbaka!
Finfina bilder du bjuder oss på!
Ha det så gott!
Svar från Turbo56 2013-10-12 17:57
Tack Heléne, sommaren och hösten har varit lite besvärlig med allt som har hänt i familjen, nu börjar läget normaliseras igen och jag känner suget/behovet komma åter.
Jag har tagit bilder även under den tysta perioden, fast mest porträtt och människor i olika situationer.
Välkommen åter! Jag har saknat dina svartvita eleganta Stockholmsbilder.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2013-10-12 18:06
Tack Lena, staden är vänlig och vacker, motiven tar aldrig slut, det är en förmån att få bo här.
Jag har precis kommit hem från Berlin, en stad som jag alltid har tyckt om och har besökt många gånger ända sedan slutet av sjuttiotalet, nästa blogg blir därifrån.
Välkommen åter...har saknat dina vackra Stockholmsbilder jag också ... och precis så är det ...otroligt vackert och intagande....önskar en fin helg// Maud
Svar från Turbo56 2013-10-12 18:12
Tack Maud, jag hoppas på en ljus och vacker höst och att det är slut på besvärligheter.
Kul att se att du är igång igen. Finstämda bilder och kul med självporträtt. Hoppas ni är ok under omständigheterna du skrev om tidigare.
//Simon
Svar från Turbo56 2013-10-12 18:24
Tack Simon, min sambo går på cellgiftsbehandlingar så där rullar det på, för min egen del så har jag drabbats av tarmvred två gången på mindre än en månad. Det har varit en minst sagt stökig tid som har gjort att jag inte har haft egen tid över huvud taget, nu börjar det lugna ner sig och det känns bra.
Härligt att få se dina svartvita bilder igen! Har varit saknade! Mäktig vy i den första bilden idag!
Ha en bra fortsatt helg!
Svar från Turbo56 2013-10-12 18:27
Tack Mikael, den första bilden har jag tagit med ett 20mm Nikkor objektiv, det är lite kul att fånga hela Skeppsholmen på en bild. Af Chapman ser ut att vara lika lång som en fjärdelel av Skeppsholmen.
Kul, vi rör oss nog lite i samma krokar.... Och ikväll, är det inte omöjligt att du får se ett väldigt liknande motiv som ett av dina här. Fast i färg... :) Ha det gott!! //Peter
Svar från Turbo56 2013-10-12 19:29
Tack Peter, då kanske vi ses någon gång med kameror i hand, jag följer din blogg och har sett att vi ibland rör oss i samma trakter, till och med runt Lidingöbron.