Upplyst och konsbelyst

Veckans sista bildserie tog jag när vi skulle försöka ta en bild av Nefertiti i Berlin, men det gick inte denna gång heller. Muséet är värd ett besök inte bara för den utsökt vackra damen och dagens bilder är en blandning med fokus på upplysning och konstbelysning.

 

 

 

Inlagt 2014-04-20 10:43 | Läst 1986 ggr. | Permalink
Mycket fina bilder, Stefan! Jag har inte varit i Neues Museum. Ett Måste nästa gång. Nerfititi har jag dock fotograferat för några år sedan, när hon fanns i ett annat museum i Charlottenburg. Men jag har hört att man inte får fotografera henne numera, vilket i så fall är märkligt.
Var det därför Du inte kunnat plåta henne?
Svar från Turbo56 2014-04-20 19:34
Tack Wolfgang, muséet är värt att besöka och drottning Nefertiti som är en av de mest omtalade egyptiska kungligheterna står även i dag för ett klassiskt kvinnligt skönhetsideal.
Man får absolut inte fotografera henne, vakterna stryker likt vakthundar runt besökarna, vi hade inte en chans att ta en bild, inte ens i smyg.
Proffsiga bilder med varierande typ av ljus som framhäver mycket detaljer. Precis så som det ska vara på ett museum men nödvändigtvis inte tillräckligt för att fotografera i. Kunde du använda stativ eller är det handhållet?
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2014-04-20 19:45
Tack Lena, alla bilderna är tagna på fri hand med manuell inställning av bländare och slutartid. Jag försöker tänka på hur ljuset faller för att framhäva detaljer och för att göra bilderna mer tredimensionella..