Venedig, en vacker labyrint

Fyra dagar i staden, då hinner man se en hel del, emallanåt stannade vi på något torg för att äta eller bara ta en espresso, ett glas vin eller en Aperol Spritz i solen.

Vi har passerat oräkneliga broar, trappor och kyrkor, krackelerade palats och grändernas mystiska dörrar, kanalernas myller av ambulansbåtar, polisbåtar, taxibåtar och vaporetto-båtar. Det mest fascinerande med Venedig är att allt detta ryms på ett sådant litet utrymme.

När man är så länge kan man uppleva Venedig bortom turistfällor, barockklichéer och dagturister, dock är det värt att besöka den legendariska 1930-talsbaren och Hemingwayfavoriten Harry's bar som anses vara en av världens tio bästa barer, där kan man med fördel avnjuta en Bellini, i och för sig svindyr, men ett måste.

En solig dag i Venedig

Inlagt 2017-05-18 16:09 | Läst 718 ggr. | Permalink
Tänk att en champagnedrink skall kosta så mycket, men det är väl för att den serveras på den berömda baren . Fantastisk stad Venedig, vacker bild.
😀
Svar från Turbo56 2017-05-18 16:58
Tack Hans-Åke, den är verkligen ganska dyr, men den är värd priset för miljön och känslan, jag kan inte vara i Venedig utan att ta en Bellini på Harry´s.
Staden är underbar och för en fotograf ett måste, man kan ta hur många bilder som helst.
Läckert och mycket vackert, jag blir sugen! Hälsn, LO
Svar från Turbo56 2017-05-18 19:39
Tack Lars Olov, staden är verkligen värd att besöka.
Folktomt! Det måste vara högst ovanligt. Men det kanske är tidigt på morgonen? Fin bild.
Svar från Turbo56 2017-05-18 19:42
Tack Ragnar, som vanligt är jag ute off time, innan turisterna strömmat till, men om man undviker turiststråken så är det inte så mycket folk.
Hej,
Venedig är en mycket spännande stad för en fotograf. Det är udda med allt vatten, men människorna är mer intressanta.
Det är den enda stad jag sett som har en gondol som övergångsställe. Det var naturligtvis ståplats.
Ha det bra
Bob
Svar från Turbo56 2017-05-18 19:45
Tack Bob, visst är staden spännande både människor och arkitektur. Jag blir lika glad varje gång som jag besöker staden.
Här finns så mycket och överallt, det är som att vandra omkring i ett museum.