På morgonen den 23e maj

Det första jag hörde när jag slog på morgonnyheterna var om de tragiska händelserna i Manchester.
Med allt elände som händer är det viktigt att vi tänker på att göra oss själva och våra närmaste glada.
1. Säg positiva saker om din partner framför andra människor.
2. Ta tid att prata om dagens händelser och lyssna på din partner.
3. Lägg bort eller stäng av era telefoner och andra enheter när ni är tillsammans.
3. Skratta tillsammans.
4. Uppskatta din deras partners positiva egenskaper, i stället för att fokusera på de negativa.
5. Gå inte omkring och sura.

Inlagt 2017-05-23 08:17 | Läst 805 ggr. | Permalink
Mycket goda råd Stefan – och vacker svartvit stadsbild som glädjer en tidigare antikvarie vid Stockholms stadsmuseum.
Däremot reagerar jag lite för formuleringen ”...de tragiska händelserna...”. Det låter lite som om det handlade om att vi drabbas av naturkrafter. Så är det ju inte. Det handlar om en konkret slags människor, konkreta och iskalla våldsverkare med ett konkret namn.
Tack Peter, det måste ha varit spännande arbete som antikvarie på stadsmuseum, stadens och människornas historia intresserar mig mycket, vilket antagligen framgår av mina små inlägg på FS.
Gällande Manchester så ser jag att informationen har uppdaterats och att man är övertygade om att explosionen orsakades av en självmordsbombare, det är fruktansvärt och man kan inte förstå hur dessa människor tänker när de dödar och skadar oskyldiga människor, i detta fall barn och ungdomar. Jag kan inte tänka mig att det finns några verkligt troende som håller med om att detta är acceptabelt, oavsett de tror på.
syntax 2017-05-23 11:36
Jo det var klart spännande att jobba som antikvarie vid stadsmuseum. Detta hände sig under 1980 och 1990-talen. Jag har nött en hel del sulor på stadens gator med en mellanformatare på axeln. Därför uppskattar jag mycket de många vackra och stämningsfulla bilder du publicerar på din blogg.

Vad det gäller den blodiga terrorism som vi ständigt återkommande får se exempel på – kan jag bara konstatera att det finns religiösa inriktningar bakom detta. En religiös samhällssyn av sådant slag som är helt oförenlig med vår sekulära västerländska rättsstat.
Kloka ord det där Stefan och man får vårda sina nära och kära ännu mer helt klart! Fin bild på de härliga gamla husen!
Svar från Turbo56 2017-05-24 07:34
Tack Dan, vi lever i högt tempo och med stora krav, då är det bra om vi stöttar varandra för välbefinnande.
Ibland funderar jag över hur vår samvaro håller på att förändras, ofta ser man par på restaurang där båda parter sitter och knappar på var sin mobiltelefon, det kan inte vara bra för samlivet.
Kloka ord och klok bild!
Svar från Turbo56 2017-05-24 07:29
Tack Ragnar, det är en märklig tid vi lever i. Terrorism är ju inget nytt, ordet uppkom redan under den franska revolutionen, men målen och medlen är helt nya.