En ledig torsdag

Kristi himmelsfärdsdag, det är varmt och solen lyser, dagen är också känd som årets första sommardag när man äntligen kunde gå bararmad igen.
Dagen som alltid infaller den sjätte torsdagen efter påskdagen, det är en av många högtidsdagar som är knutna till den kristna påsken. Att man firar Kristi himmelsfärdsdag har att göra med följande texter ur Apostlagärningarna.
Han framträdde för dem efter att ha lidit döden och gav dem många bevis på att han levde, då han under fyrtio dagar visade sig för dem och talade om Guds rike. …/
När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp i höjden, och en sky tog honom ur deras åsyn.

Inlagt 2017-05-25 22:32 | Läst 896 ggr. | Permalink
Tycker speglingen i vattnet gör den bilden! (Och sen är det helt sant att vi behöver påminnas om varför vi egentligen firar många av våra helger.)
Svar från Turbo56 2017-05-26 12:19
Tack Ragnar, som du antagligen har förstått tycker jag om att leka med speglingar i vatten.
Gällande våra helgdagar så kan det vara värt att påminna om ursprunget.
Härligt, med extra ledig dag - och morgonsolen lyser över oss, i stora delar av Sverige tror jag...
Håller med om att speglingen gör bilden!
Svar från Turbo56 2017-05-26 12:21
Tack Lena, visst är det skönt med lediga dagar, många är nog ganska vårtrötta. Det är extra skönt med det fina vädret så att vi kan vara ute och njuta.
Läcker bild och det skadar inte med lite bildning.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2017-05-26 12:08
Tack Lena, det är lätt att glömma varför vi firar våra helgdagar.
Blev lurad först.. trodde vi var i Stockholm, men kände inte igen motivet.. missade först att det låg båtar där.. Verkar vara lågvatten, kanske? Det är väl Venedig..
Hälsn!
Svar från Turbo56 2017-05-26 12:42
Tack Jan, visst är det Venedig, den magiska staden, inte Stockholm denna gång.
,
Speglingar är vi tydligen många som gillar. Blir så fina effekter av dem, här har du verkligen lyckats.
När jag var ung så cyklade vi alltid iväg på gökotta tidigt på morgon, uppe med göken liksom. Finns ett berg i närheten där jag bodde då som det var gudstjänst klockan 7 på morgonen. kan bara komma ihåg att det var fint väder dessutom. Numera vet jag inte om den traditionen finns kvar, de flesta har nog glömt vad dagen står för och njuter av en ledig dag.
Svar från Turbo56 2017-05-26 14:24
Tack Margareta, vatten lockar på många sätt och tidigt på morgonen när det ofta ligger blankt är det extra lockande för en tidig fotograf.