Galärvarvet och morgontoalett

Nu börjar det bli trångt i stan, vid halv sex tiden i morse mötte jag två entusiastiska fotografer med systemkameror som de vred och vände på för att få bilder med rätt vinklar. Vanligtvis ser jag väldigt få människor innan sex på morgonen och framför allt ingen som är ute och fotograferar. Vi kanske får se fler morgonbilder från Stockholm framöver.

Som den tekniknörd jag är så älskar jag allt mekaniskt hantverk som gamla båtar, industrimaskiner, bilar, kameror, klockor osv. Jag brukar skylla på generna det är min pappas fel, han har varit uppfinnare bland annat, till exempel så vi var först med elgräsklippare, redan på det tidiga sjuttiotalet snickrade min pappa ihop en elgräsklippare som drevs med ett bilbatteri, även han älskar teknik och tekniska saker.

Dagen till ära så återvände jag ytterligare en gång till Galärvarvet där det brukar ligga fina båtar och naturligtvis hittade jag två smycken vid kajen.

Jag njuter av detaljarbetet

Vid slussen satt ett gäng måsar och gjorde morgontoalett

Bilderna är tagna med en Nikon D700, Nikkor 50 mm och iso 200

Inlagt 2012-08-30 08:32 | Läst 2281 ggr. | Permalink
Fina båtar och tillbehör blir väldans bra på bild/ mvh Danne
Svar från Turbo56 2012-08-30 12:26
Absolut, det gör sig bra på bild.
Naturligtvis tycker säkert någon vän av ordning att trädäck gör sig bäst i färg, men gamla båtar känns bra i svart-vitt.