Fotografiska och framtidens sätt att kommunicera.

Vad hittar man på en dag som denna när det är  kallt, blåsigt och det snöar, vi bestämde oss för ett besök på Fotografiska och David La Chapelle.

Lidingöbanan till Hjorthagen.

Ruggigt vid Stureplan

Vi gick från Slussen till Fotografiska.

En kul detalj på utställningen är installationen med girlander av hoprullade fotografier.

Efter david La Chapelle åt vi lunch på Köttbaren.

Vi tog Lidingötåget hem, när vi hade satt oss så kom tre killar in tillsammans, de satte sig och började knappa frenetiskt på var sin mobiltelefon, de sade ingenting till varandra under resan, därefter lämnade de tåget tillsammans fortfarande knappande på sina telefoner, är det framtidens sätt att kommunicera?

Inlagt 2013-02-09 19:50 | Läst 2202 ggr. | Permalink
Hej Stefan,
din reflektion är så sann och jag skulle kunna skriva så mycket (men det är sent och jag drack vin till middag). Jag möter studenter dagligen (universitetsnivå) och upplever att den ständiga jakten på bekräftelse och "gillanden" på sociala medier förvandlar smarta ungdomar till osäkra varelser som inte längre klarar av att kommunicera med sina medmänniskor när de tvingas prata med varandra IRL Vart är vi på väg?
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2013-02-10 03:55
Tack Lena, det är en märklig tid.
Vi kommer säkert att klara även denna utveckling på ett eller annat sätt, men hur och vad kommer sedan?
Hoppas du fick glädje av utställningen nu när det är så trist tid.
Visst är det så att det är en ny tid vi går till mötes. På ett sätt kan jag förstå dessa ungdomar för ibland sitter jag här också och knappar

Mest för att jag då deppar..............det gör nog tyvärr många ungdomar i dag..av olika anledningar.

Härliga alla dina bilder ...är så mysigt få se från Stockholm..där jag varit så mycket när min mor levde...Jag har i dag lekt med en kryddburksbild för att må psykiskt bra.....du kan se min blogg..
Ha det gott
Gun-Inger............
Svar från Turbo56 2013-02-10 04:16
Tack Gun-Inger.
Utställningen är imponerande, efter att ha gått igenom alla bilder så är den bestående känslan att han inte bara är en modefotograf utan att han även vill säga någonting om vår samtid, om det är ett ställningstahande eller bara en tankeväckare framgår inte. Bilderna är otroliga och med vetskapen att de inte är datorbehandlade gör de ännu mer imponerande.
För satt folk där med morgon eller kvällstidningen. Nu sitter folk där med iphones eller läsplattor. Annorlunda bilder från dig...
Svar från Turbo56 2013-02-10 04:37
Tack Hans-Åke.
Vi har alltid försökt gömma oss bakom någonting, skillnaden i dag är att människor kan sitta tillsammans men ändå vara frånvarande, dialogen är inte längre öga mot öga utan anonymt digital.
Anonymiteten är även en risk, människor kan säga så mycket mer om de inte behöver se mottagaren i ögonen, inte visa hur de ser ut, var de är eller vad de gör.
Näthatet som har diskuterats den senaste tiden är ett bevis för detta.