Den 17e augusti, hemma igen

Efter en lång och skön sommar i Frankrike är vi åter hemma i Sverige, allt ser ut som det brukar.

Vi försöker leva analogt under semestern, vi undviker tv och internet så långt som det går, även barnen och deras flickvänner tycker att det är ok, det går faktiskt. Jag upplever att jag slappnar av lättare och blir mer utvilad utan surfande och bloggande, så det är säkert nyttigt.

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem och detta är mitt första besök på FS, det är lätt att falla in i gamla vanor, dock har jag bestämt mig för att spendera mindre tid vid datorer och tv. Framför allt kommer jag att fortsätta att jogga i princip varje dag, det är nog nödvändigt för välbefinnandet. Där vi bor i Frankrike lyser solen i princip varje dag och den 14 km långa promanad/joggingvägen är sagolikt vacker, då är det lätt att motivera sig, här hemma där det kan vara grått, blött och halvkallt är det inte riktikt lika roligt.

Jag älskar ljuset och färgerna i de små byarna och städerna längs Franska Rivieran, då och då tar vi bilen för att besöka någon liten by eller stad i närheten, bilden nedan tog jag en dag i Menton.

Inlagt 2017-08-17 07:23 | Läst 1819 ggr. | Permalink
Välkommen hem, många kloka ord.
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:24
Tack Stefan, jag tror inte att man blir lyckligare av ständig uppkoppling.
Kan bara hålla med dig jag blir också piggare av att inte köra så mycket internet och TV helt klart. Fota däremot mår vi ju bra av eller hur! Fin och mysig gatubild du tog där!
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:26
Tack Dan, visst mår man bra av en analog livsstil och fotografering är definitivt analogt, även med digitala kameror. Det bästa med fotograferingen för mig är att jag fokuserar helt på stunden och motivet, det är balsam för själen.
Hej Stefan.
Det låter som om du har förstått att spenderar din semester på rätt sätt.
Jag har också varit i "citronstaden" Menton för många år sedan - så det ger bra minnen till mig med din "fremragende" bild.
Många vänliga hälsningar från Erik / DK
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:28
Tack Erik, det är första gången under mitt yrkesverksamma liv som jag har varit helt ledig under hela semestern, förutom några telefonsamtal, det känns så skönt.
Menton har förändrats de senaste tjugo åren, allt till det bättre.
Härlig, intim, stadsbild i mjuka färger. Kul att se dig här igen!/ Björn T
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:29
Tack Björn, jag fastnade själv för känslan i miljön och stolen.
Jag tycker verkligen om färgerna i området.
Hej,
och välkommen hem du med. Jag kom från Kanadas vildmark i förrgår och jobbar som bäst på att få bukt på 9 timmars tidsskillnad. Vi hade perioder helt utan internet och mobiltäckning i Kanada och det är en befrielse. Det fanns dock en fast telefon on någon behövde kontakta oss akut men det händer ju tack och lov inte så ofta. TV behövs inte när man har motsvarande "National geographic" från balkongen.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:33
Tack Lena, jag tror att vi behöver oaser likt den du beskriver, vi är nästan alltid uppkopplade och tillgängliga, att inte vara uppkopplad gör att man slappnar av, antagligen är det inget viktigt som man missar.
Välkommen hem, jag ser fram emot att se dina bilder.
Saknat dina bilder. Därför kul att se dina fina verk här igen!
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:35
Tack Ragnar, semestern har inte bara varit ledighet från arbetet utan även från internet, det har varit så skönt.
Tycker du lyft skuggorna lite väl mycket denna gång...
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:37
Tack Lars, så går det ibland när man inte har sin riktiga skärm, å andra sidan blir bilden lite skir, vilket kan passa med färgskalan.
Snygg bild, får känslan att vilja vara där.
Pierre
Svar från Turbo56 2017-08-18 08:40
Tack Pierre, jag trivs verkligen mycket bra i området, klimatet är perfekt, vårt hus ligger magiskt vackert, staden vi bor i är helt underbar och människorna är trevliga, vad mer kan man önska.