En kort dag

Höstförkylningar härjar och jag saknar ett antal ingenjörer i mina pågående projekt. Det hostas och snörvlas överallt, vädret är säkert en bidragande orsak för vem vill frivilligt gå ut i gråvädret, bilden tog jag kl. 08.08 i morse, enligt meteorologiska data hade solen gått upp i Stockholm.

Data för dagen i Stockholm: Solens uppgång 07:59 och solens nedgång 15:08 vilket ger att dagen är 7h 9m lång och natten är 16h 51m, då är det kanske inte så underligt att människor är trötta.

För oss som gillar att ta bilder i natten så är denna tid på året bra, vi gott om tid.

I går såg jag Riksteaterns uppsättning B.U.S (Brun Utan Sol) där Vivian Cardinal, Gladys Del Pilar, Francesca Quartery, Kayode Shekoni och Blossom Tainton delar med sig av sina erfarenheter som färgade i Sverige. Erfarenheter som är viktiga att berätta men som kanske förvånar de flesta av oss som över huvud taget inte funderar på hudfärg utan värderar utifrån helt andra grunder. Jag är själv van att arbeta med människor från olika länder och olika delar av världen, jag struntar fullständigt i hudfärg, det är människan som jag värderar.

Inlagt 2012-11-22 12:36 | Läst 926 ggr. | Permalink
Jag gillar bild nr 1 som trots det gråa vädret lever på en utsökt komposition.
Svar från Turbo56 2012-11-22 14:14
Tack Wolfgang
Dagen har gått helt i grått och vissa bilder ser nästan ut som att de är tagna i svart-vitt.
I mörkret är alla katter grå... eller hur man nu säger?
Hade ingen aning om att Gullmarsplan kunde se så där grå ut ;)) Härlig bild :)
Svar från Turbo56 2012-11-22 20:36
Tack Lennart
Det blir inte mer grått än det var denna morgon, det är inte så stor skillnad på bilden i s/v och färg, bilarnas baklyktor lyser rött på färgbilden.
Hua, det är verkligen grått nu! Hoppas på snö och minusgrader så vi slipper gråvädret. Har tillbringat några dagar i grannlandet i östlig riktning och fått känna på lillebrorskomplexet igen. Känns skönt att komma hem igen där acceptansen är större även om det tydligen finns mycket kvar att belysa.
Ha det gott!
//ewa
Svar från Turbo56 2012-11-22 20:44
Tack Ewa
Jag antar att det är Finland som du avser, jag har haft en del affärer med finländska företag, de är snabba i besluten och tuffa affärsmän men det har fungerat bra.
Det finns mycket kvar att göra även i vårt land även om det mesta fungerar ganska bra.