Förändringens tid

Efter att ha arbetat 34 år inom samma företag har jag tackat ja till ett erbjudande om nytt arbete på en ny arbetsplats. Det känns naturligtvis lite pirrigt att säga upp sig från det arbete som man har haft så länge. Även fast jag inte byter från en teknikerkarriär till en balettkarriär så innebär det stora förändring med nya rutiner, ny administration, ny organisation och framför allt helt nya medarbetare som jag ser fram emot att arbeta tillsammans med.

Jag läste någonstans att mer än hälften av alla säger att de skulle vilja byta jobb, men betydligt färre gör slag i saken.

Inlagt 2017-06-20 07:42 | Läst 1771 ggr. | Permalink
Inte illa, tufft, men friskt vågat hälften vunnet, det går ju oftast slentrian i allt man gör, så det kan nog bli en nytändning tror jag! Ja den bron leder dig in på din nya väg, vackert! LO
Svar från Turbo56 2017-06-20 16:14
Tack Lars Olov, det känns bra att ta chefsrollen på ett annat företag och jag räknar med att det blir många omställningar men roligt och stimulerande.
Låter som ett bra beslut! När man kan välja en sån förändring själv så tror jag inte det blir fel.. Värre är om man tvingas till det av hälsoskäl eller företagsnedläggning eller liknande.. Då blir det nog värre! Lycka till!
Hälsn!
Svar från Turbo56 2017-06-20 16:17
Tack Jan, det är ju så i min bransch, man söker inte nytt jobb man blir erbjuden och denna gång kändes allt rätt, så jag tackade ja och ser med glädje fram emot nästa del i livet.
Lycka till! Själv har jag inte ångrat de byten jag gjort medan jag fortfarande arbetade.
Svar från Turbo56 2017-06-20 16:18
Tack Stefan, jag har ju aldrig tidigare bytt arbetsgivare, men det kommer säkert att bli bra.
Lycka till!
Svar från Turbo56 2017-06-20 16:19
Tack Lena, ett nytt kapitel börjar och jag ser fram emot fortsättningen.
Modigt! Och som du säger fler skulle nog byta jobb om de bara vågade. Det är väl som det mesta - ekonomin som avgör. Det lättare att hålla fast vid något som tryggt och säkert. Lycka till med det nya jobbet!
Mvh Jörgen
Svar från Turbo56 2017-06-20 16:21
Tack Jörgen, jag känner mig trygg och ser fram emot den tid som kommer.
Det är säkert bara bra att byta oftare men svårt när man passerat för högt i ålder tyvärr. Själv 37 i samma och något byte blir det inte vad jag vet. Fin bro i svartvitt!
Svar från Turbo56 2017-06-20 16:28
Tack Dan, jag har fått ett antal erbjudanden om nya tjänster de senaste åren, men tackat nej ända till detta erbjudande kom. Jag hade egentligen inte planerat att byta, men möjligheten kom rätt i tiden och med rätt innehåll, så jag bestämde mig väldigt snabbt.
Bron är en gångbro intill Kottlasjön på Lidingö där jag brukar gå med Gustav (hunden), jag tyckte att vägens hemliga krök i änden passade till texten.
Kul , spännande och modigt gjort !
Lycka till hälsar Kicki
Svar från Turbo56 2017-06-21 08:31
Tack Kicki, visst är det lite speciellt att säga upp sig efter så många år, jag har förvisso bytt arbete ett antal gånger under den här tiden, men att säga upp sig och byta arbetsgivare är nytt.
Att lämna de människor som man är van att arbeta tillsammans med är nog den största förändringen.
Starkt gjort men jag har förstått att du fått flera erbjudanden och det kanske gör det lite lättare att våga byta. En mycket passande bild och jag önskar dej lycka till. Hoppas du inte blir så uppslukad av ditt nya jobb att du inte hinner dela med dej lite om hur det går.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2017-06-21 08:34
Tack Lena, ja det är så med den typ av arbete jag har, företag hör av sig med mer eller mindre lockande erbjudanden, denna gång var det så lockande att jag inte kunde tacka nej.
Även detta är ett stort internationellt företag, det passar mig bra eftersom jag är van att arbeta i en stor organisation.
Bron ser lagom stadig ut. Och vägen där bortom lagom inbjudande. Ser intressantare ut än en spikrak motorväg!
Svar från Turbo56 2017-06-21 08:38
Tack Måns, ja solen lyser och framtiden lockar, men man vet inte riktigt vad som finns där borta bakom kröken, men det går i alla fall uppåt ser man.
Spikraka vägar är oftast ointressanta, jag tycker om när varje dag bjuder på nya utmaningar och så har hela mitt yrkesverksamma liv varit och det trivs jag med.
Hold da op Stefan - det er modigt og ikke helt normalt efter 37 år i samme job. Held og lykke med det nye arbejde.
Smukt s/v foto med det fine lys på broen.
Mvh. Erik.
Svar från Turbo56 2017-06-21 08:40
Tack Erik, ja solen lyser där framme, det känns tryggt och bra, lite hemligheter finns säkert bakom kröken och så skall det vara.