Fotbolls-VM

När VM spelas på andra sida av jorden så anpassar man sömnen därefter.

Semifinalen mellan Tyskland och Brasilien tog andan ur många, hände det verkligen. Man ville inte att det skulle vara sant, att Brasilien som är vaggan för det spel som gör att så många älskar fotboll skulle förlora på det sättet.

Med önskan att den andra semifinalen mellan Argentina och Holland skulle bli en klassiker bänkade jag mig framför tv-n, men tji fick vi, det blev mer en kamp mellan två tungviktsboxare som låser varandra och buffas lite då och då, fast visst blixtrade matchen till emellanåt.

Argentina vann till slut efter straffläggning och då hade jag svårt att lägga mig fast klockan var 01.00, jag gick i stället ut på gården för att njuta av nattljuset och de lysande molnen.

Inlagt 2014-07-10 10:02 | Läst 2095 ggr. | Permalink
5 VM-titlar och hemma-VM, då överskattade Brasilien sig själva. Hela Brasiliens press på spelarna var enorm. Och så var det en mental miss att fokusera så mycket på Neymar istället för på rätt taktik.
Jag tittade på tysk TV och Tysklands legendariske målvakt, Oliver Kahn, som fungerade som expertkommentator påpekade redan före matchen att det fanns en risk för black-out på grund av den enorma press som vilade på de brasilianska spelarna. Sådana tankar fanns inte hos TV:s experter.
Efter matchen så bad de tyska spelarna nästan om ursäkt för att ha vunnit på det viset.
Då kom jag tänka på 1958, VM i Sverige, när Brasilien körde över Sverige med 5:2 i finalen.
Då var det nog ingen i Brasilien som tyckte synd om Sverige.
Söndagens final är en öppen match. Argentina spelar säkert med mycket motivation. För Tyskland gäller det att vara ödmjukt och att inte underskatta motståndaren.
Den brasilianska publiken är med all säkerhet på Tysklands sida.
Hälsningar
Wolfgang
Svar från Turbo56 2014-07-10 10:47
Tack Wolfgang, jag kunde inte låta bli att tycka synd om Brasilien och spelarna, Tyskland spelade taktiskt helt perfekt så segern var odiskutabel, nu hoppas jag på en klassisk final.
Wolfgang 2014-07-10 11:00
Förresten, Stefan, jag har för mig att England är fotbollens vagga. Har jag fel?
Svar från Turbo56 2014-07-10 17:06
Spelet kommer definitivt från England, men jag tänkte på sambafotbollen, underhållningen.
Fotboll intresserar mig mycket lite, men jag drar ett djupt andetag inför bilden på det vackra landskapet och sommarnatten.
Må gott
/Hans-Åke
Svar från Turbo56 2014-07-10 17:06
Tack Hans-Åke, nätterna i Norrbotten är så vackra.
Jag kan nästan känna den svala sommarnatt när jag tittar på din bild. Fotbollen star jag over.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2014-07-10 17:07
Tack Lena, de ljusa nätterna i Norrbotten är otroliga.
Mycket fin bild!!!!
Svar från Turbo56 2014-07-10 17:08
Tack Lena, nätterna här uppe är så vackra och ljusa.
Rofylld bild från en vacker plats.
Holland Argentina var ju inte direkt händelserik, men icke desto mindre ett taktiskt mästerverk på sitt sätt. Hur man helt lyckades neutralisera varandra med tanke på toppspelarna i bägge lagen var vackert att se tycker jag. dessutom var det fint att Robben stod på benen i denna match, det höjde hans värdighet en hel del åtminstone för mig.
-affe
Svar från Turbo56 2014-07-11 06:58
Tack Alf, matchen mellan Argentina och Holland blev inte den blixtrande föreställning som jag hade hoppats, men den var spännande i alla fall.