Morgon på Monteliusvägen

Jag och min Russel Freja, strosar från Söder Mälarstrand upp till Mariaberget och längs Monteliusvägen i det vackra morgonljuset, då kommer jag att tänka på Stefan Demerts visa och "Den kaxiga myran"

Jag vill stämma upp min lyra, fast det blott är en gitarr, och berätta om en myra som gick ut att leta barr. Han gick ut i morgondiset sen han druckit sin choklad och försvann i lingonriset både mätt och nöjd och glad, både mätt och nöjd och glad.

Inlagt 2018-05-26 17:40 | Läst 2573 ggr. | Permalink
Trevliga svartvita bilder igen! Den kaxiga myran en kul visa med knorr! Förresten, har Du skaffat hund? Som går fot(o)?
Svar från Turbo56 2018-05-26 19:06
Jajamensan, hon är en ständig fotokamrat.
Under flera år har vi haft delad vårdnad av en hund och när den andra familjen flyttade blev det allt för tomt, så vi bestämde att det var dags att skaffa en egen hund, det blev en liten Freja (Jack Russel).
Att ha hund är inte bara ett fantastiskt umgänge och en vän för livet, det är även riktigt bra för hälsan.
Dagliga promenader kan hjälpa till att hålla ditt kolesterol nere en studie visade att människor som äger husdjur hade såväl lägre kolesterol- som triglyceridnivåer.
Hunden motverkar stress eftersom den kan få dig att känna glädje och i samband med det frigörs hormonet oxytocin. Det minskar också stresshormonet kortisol.
Blodtryckssänkande genom att beröring som klappar inte bara gör att ditt sällskapsdjur njuter utan också kan sänka blodtrycket.
Förbättrad fysik, en studie visade att de som promenerade med sin hund var mer vältränade än de som var ute och promenerade med en vän. Det är alltså bättre för fysiken att gå med hund!
Minskad risk för hjärt- kärlsjukdomar genom att bidra till sänkt kolesterol, mindre stress, lägre blodtryck och mer motion – alla faktorer som påverkar eventuell hjärt- kärlsjukdom. För den som befinner sig i riskzonen för hjärt- kärlsjukdom kan hundägandet minska risken för just hjärt- kärlsjukdom visade en undersökning från American Heart Association (2013).
– voff !
Wolfgang 2018-05-26 21:01
Tack för ett uttömmande svar! Jag har haft hund för, en irländsk setter. Ja, det är trevligt och nyttigt med hund!
Mycket vacker serie i finfint svv! LO
Svar från Turbo56 2018-05-26 21:54
Tack Lars Olov, det är ett tag sedan jag tog en morgonpromenad i dessa trakter och det är lika vackert som vanligt.
Jag njuter av miljöerna, det vackert infallande ljuset och lugnet i vattnet.
Morgonljus är ofta så fint, här är det utnyttjat till max! Snygga utsnitt!
Svar från Turbo56 2018-05-26 22:02
Tack Anne-Sophie, gryningen är min favorittid , det är ofta svag vind och vackert ljus.
Måste varit en utomordntligt trevlig promenad i mysiga omgivningar med den låten i huvudet! Som vanligt mycket god bildkvalité. Med väl fångat ljus.
Svar från Turbo56 2018-05-26 22:10
Tack Stefan, det var verkligen en fin promenad där vi var helt ensamma.
Jättefina bilder i tidlös anda. man kan känna stillheten i de välkomponerade motiven/ NE
Svar från Turbo56 2018-05-27 12:31
Tack Nils-Erik, jag söker ofta efter tidlöshet, så att bilderna skulle kunna vara tagna idag eller för femtio år sedan.
Bara instämma med övriga - väldigt fina svartvita bilder. Kända motiv men din svartvita behandling ger en ny dimension till kvarteren. Tom de olyckliga byggkranarna tonas ned och man tänkter inte ens på dem. Imponerade bilder.
Svar från Turbo56 2018-05-27 18:19
Tack Lars-Åke, Jag tycker om stort dynamiskt omfång och lite mjukare gråskalor, fast i fullt solljus är det inte helt enkelt.