Morgonpromenad och kaffe i hamnen

För första gången någonsin känns det positivt att ha antikroppar mot ett virus, jag har inte varit sjuk, så jag har ingen som helst aning om hur det gick till, men det gjorde i alla fall så att jag och min fru kunde åka ner en vecka till huset i Frankrike.

Morgonpromenaden

Som vanligt öppnar vi dörrarna från sovrummet och tittar ut over havet, det ser ut som vanligt, några båtar på svaj, dock inget kryssningsfartyg på grund av Corona.

Vi tar klär på oss och vandrar de 90 meterna ner till havet via en trappa, vi passerar Villa Nelcote där Keith Richards och de andra i Rolling Stones bodde en period.

Nere vid havet stannar vi till och jag tar en bild mot staden i gryningsljuset, väl inne i staden fotograferar en fasad bara för att jag tycker så mycket om färgerna.

Vi har gått här varje sommar i tjugonio år och det är fortfarande lika vackert och skönt, lugnet är slående det är tyst och stilla.

Nere i hamnen sätter vi oss på det lilla caféet, medan vi väntar på caffet och smörgåsarna dricker vi lite vatten i skuggan under parasollet, några stammisar sitter där som alltid.

Vi dricker morgonkaffet och äter var sin smörgås, därefter fortsätter vi promenaden och vänder hemåt för att planera dagen.

Livet är härligt.

Inlagt 2020-09-26 10:45 | Läst 950 ggr. | Permalink
Ser uthärdligt ut.. Själv skulle jag nog göra fler tester för att kunna lita på resultatet! Det verkar kunna bli 'fel' resultat ibland..
Hälsn!
Svar från Turbo56 2020-09-26 18:44
Tack Jan, jag kontaktade Landstinget fört att bekräfta resultatet och de sade att positivt resultat avseende antikroppar är säkert, först därefter bokade vi resan.
Vi bor i ett eget hus i ett område utan turister så vi trängs inte med människor, vi talade med familjen intill och det har inte varit några fall av Covid i byn, så vi var ganska lugna.
Veckan var verkligen vad vi behövde.
Côte d´Azur är ett angenämt ställe att vara på. Och kanske extra avkopplande om man varit där under många år. Måste kännas lite som hemma. Intressant att du fick antikroppar utan att känna dig sjuk. Coronaviruset är lurigt och verkar drabba på väldigt många olika sätt.

F
Svar från Turbo56 2020-09-26 18:52
Vi bor verkligen fantastiskt på bergssidan med utsikt över havet, grannarna har varit desamma i alla år, fast äldre nu så det är verkligen hemma och avslappnat.
Gällande Corona, så var min fru sjuk i en vecka, själv var jag inte sjuk över huvud taget så att jag har antikroppar var helt otippat för mig.
Ha det fint
Stefan
Ser fint ut. Jag testade mig (Karolinska) och svaret blev, inga antikroppar men även informationen att 10% av resultaten är felaktiga. Så hur som helst, jag fortsätter att vara på `defensiven´ tills ett vaccin blir aktuellt.

/Stephan
Svar från Turbo56 2020-09-26 18:54
Jag har fått informationen att positivt svar avseende antikroppar är säkert, men negativt kan vara lite osäkrare, så jag utgår från att det stämmer.
Veckan var i alla fall skön.
Ha en fin helg
Stefan
Verkar vara en mkt behaglig tillvaro. Vackra bilder illustrerad du också med! Hälsningar/ Björn
Svar från Turbo56 2020-09-26 18:56
Tack Björn, efter denna vår och sommar så kändes veckan som en hel semestermånad, vi badade till och med två dagar i det 26-gradiga havet.