När Freja bestämmer

06:30 och  Freja vår Jack Russel väcker mig,  hon berättar tydligt att det är dags att stiga upp, då har man inget att välja på, Freja bestämmer.
Ute är det gråt och blåsigt, för att hitta på någonting kul så tar jag med min Nikon D750 och ett Nikon AF 14/2,8 D ED, det är alltid lite speciellt att fotografera med extrema vidvinkelobjektiv, fast kul.

Inlagt 2021-10-03 17:54 | Läst 1206 ggr. | Permalink
Det är ju ofta fint att fota om man kommer upp tidigt, men ibland vill man ju sova ut.
Här hemma ligger hundarna stilla tills vi går upp. Eller rättare sagt tills matte eller husse tar på sig skorna, oavsett om klockan är 05.30 eller 9.00. Ingen idé att röra på sig innan dess.
Svar från Turbo56 2021-10-03 21:38
Tack Susan, ni har det bra, här är det Freja som bestämmer. När Freja tycker att det är dags att stiga upp så hon brukar hon slicka mig i öronen och då går det inte att låtsas sova, hon märker när jag börjar skratta och då är det kört.
Jag är verkligen lycklig över att ha hund, de ger så mycket glädje och lycka och så är de bra för hälsan.
Ha en fin kväll.
Hej Stefan T.
Vi har ingen hund som kan väcka oss så tidigt, men vi har en överbo med en 4-årig pojke som kan :-)
Det här är 2 bra exempel på vad man kan få ut av ett vidvinkelobjektiv när fotografen vet hur man använder det,
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Turbo56 2021-10-03 21:41
Tack Erik, visst är det kul med extrema vidvinkelobjektiv som ger möjlighet till speciella tolkningar av motiv.
Min son har ju en Jack Russel som börjar bli 1 år gammal. Det är en snäll hund med en mycket bestämd karaktär. Min Z-zoom har 24 mm och jag funderar på att skaffa en gammal Zeiss Flektogon med 20 mm som dock är manuell och kan monteras med adapter för det kan vara spännande med en 20 mm för speciella motiv. Jag gillar speciellt Din första bild med bänken. Mvh Wolfgang
Svar från Turbo56 2021-10-03 21:44
Tack Wolfgang, Nikons 14 mm är ett väldigt speciellt objektiv som jag använder ibland, jag har även Nikons 20 mm som är lite snällare och passar bra för arkitekturbilder.
Det är inte alla som gillar extrema vidvinkelobjektiv, men ibland är det kul att tolka motiven med just den typ av objektiv.
Det blir rätt intressant ändå när Freja får bestämma. Jag tycker ffa att andra bilden är läcker. Några våta fotspår hade ju varit en extra bonus :-) Tidiga hundpromenader är aldrig fel och man vet aldrig vad man kan stöta på.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2021-10-03 22:13
Tack Lena, om inte Freja vore den som bestämmer, så skulle det nog inte bli så många tidiga morgonbilder, men jag njuter verkligen av promenaderna oavsett väder och så ger det möjlighet att ta oplanerade bilder, precis som du skriver.
Ha en fin kväll.