Natt i Juan Les Pins

Varför bor man inte året runt på den franska Rivieran, det är frågan.

Några av de sista nätterna i september hade vi tropiska nätter, när temperaturen inte gick under 20 grader.

Bilderna är tagna utan stativ på gatorna i Juan Les Pins.

Inlagt 2018-10-02 19:43 | Läst 2121 ggr. | Permalink
Mysigt ser det ut, såna nätter är underbara, hils, LO
Svar från Turbo56 2018-10-03 19:04
Tack LO, vi bor under sommaren i ett litet hus strax öster om Nice sedan 27 år tillbaka, det är verkligen ett underbart område, där det finns mycket att göra och mycket att fotografera.
Klimatet är perfekt, lagom varma sommarmånader och milda vintrar, det är nära till bergen och skidåkning och havet finns alltid där.
Juan Les Pins året runt? Nu försöker jag med lite satir fast sånt inte funkar i text: Man skulle missa midvinternätterna, snö, slask, saltade trottoarer. Den som annars skulle bo i Stockholm skulle missa att stå utfrusen på perronger och vänta på inställda tåg och att få knuffas i tunnelbanan med andra stockholmare som stint tittar ner i sina mobiltelefoner........... Och den som är intresserad av nya hus skulle missa de byggnader av "världsklass" som Regionstyrelsen, Apple, Nobelstiftelsen m fl berikat eller ska berika stans förbrukade parker och trista gammaldags miljöer med.

Men för att sluta fantisera ...... visst ser det mysigt ut i Juan Les Pins!
Svar från Turbo56 2018-10-03 19:15
Tack Måns, ja det vore väl skit att missa snögloppet och isiga trottoarer och vad skulle man göra med alla vinterkläder?

Näe vad har de som inte vi har:(
Kanske ganska bra klimat, vacker natur, vackra och historiska städer som de tar hand om, god mat och goda viner. Vinterkläderna kan man ju förresten använda om man tar bilen och kör 1,5 h upp till Isola 2000 för att åka skidor, det är en riktigt bra skidort, så lite tröst finns i alla fall:)

Ha det bra S
Ser väldigt mysigt ut, vore inte så dumt allas!/ Björn T
Svar från Turbo56 2018-10-03 19:06
Tack Björn, det är inte dumt alls. Denna gång valde vi att bo i Juan Les Pins i stället för vår egen stad, omväxling förnöjer.
De där skjortorna var verkligen ... !

(Läsaren får välja ord själv.) 😁
Svar från Turbo56 2018-10-03 18:57
Tack Ragnar, ja de är i alla fall inte diskreta och grabbarna raggade hårt på tjejen till vänster, det var ganska kul att se.