Nice is nice

Trots att vi under somrarna bara bor sju km från Nice så brukar det bara bli några få besök, där är mycket folk och stökigt, men staden är ändå drottningen på Rivieran och man blir aldrig trött på den.

Den här gången är det i alla fall inte så mycket folk och de vi ser är corona-anpassade, alla har munskydd (i fickan, på armbågen, i pannan, under hakan, i handen några har den över munnen och det finns till och med en och annan som har skyddet över mun och näsa), avstånd behöver man ju inte hålla eftersom man äger ett munskydd som naturligtvis tas av när man skall nysa eller hosta. Jag konstaterar att munskydd troligen inte hjälper när de används så här, dessutom återanvänds munskydden till de går sönder eller tappas bort, byter gör man inte i onödan eftersom de är så dyra.

Promenaden då, vi parkerar en bit bortom Gamla Stan där vi brukar stå och så promenerar vi ner genom Promenade du Paillon där jag tar en bild över den spegelblanka ytan medan vattnet inte sprutar. Vi fortsätter genom Gamla Stan till Cours Saleya och genom en av portalerna där jag stannar till och tar en bild innan vi fortsätter ut på Promenade des Anglais.

Mat är ju viktigt även idag och vi har siktat in oss på en indisk restaurang som har riktigt god Indisk mat, med lite annan touch än hemma i Stockholm, miljön är traditionellt indisk även utomhus där vi satte oss.

Efter lunchen flanerar vi upp till Slottsberget, som vanligt kan jag inte motstå husfasader så det blir en bild på en härligt röd fasad innan vi fortsätter promenaden runt berget och tillbaka ner genom Gamla Stan på väg tillbaka till bilen och färden hem till huset.

Inlagt 2020-09-30 19:50 | Läst 201 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Stefan.
Jag är inte avundsjuk alls - jävla jag är det. Men njut av det.
Jag gillar särskilt nummer 4 och 5 med de starka färgerna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Turbo56 2020-09-30 21:32
Tack Erik, ja visst är färgerna härliga.
Jag som normalt bara arbetar i svart-vitt kan inte låta bli att ladda upp bilder i färg.
Klimatet är inte heller fel.
Ha en fin kväll
Stefan
Låter härligt. Jag bodde i bilen längs strandpromenad i Nice i en vecka i min tidiga ungdom :). Indisk mat inte alls dumt. De två sista bilderna, mysig miljö i sköna färger
Svar från Turbo56 2020-09-30 22:05
Tack Peter, då bodde du i alla fall centralt den veckan.
Det är kul med mat i ny tappning och den här är riktigt god.
Färgerna och miljöerna, visst är det härligt och man kan bara njuta.
Ha en fin kväll
Stefan