Söndag i november

Någon kommenterade en tidigare blogg med att Vasaparken är lika grå som mina svart-vita bilder, då är jag lite nyfiken på de eventuella kommentarer jag kan få på de bilder som jag tog under gårdagens promenad runt Kottlasjön på Lidingö. Det blev aldrig ljust i går. Någon vän av ordning undrar naturligtvis varför jag lägger upp naturbilder i s/v, svaret är enkelt dagen var s/v.

 

Inlagt 2012-11-26 20:55 | Läst 2210 ggr. | Permalink
Nähä, va det någon som sa att dina bilder va gråa?? Fyyy vad styggt.... ;-) Fast han menade nog mer känslan och stämningen i Vasaparken, precis som du skriver. Tycker att du fått till en fin gråskala och kontrast här. Och Kottla har man ju tagit ett och annat varv runt..... :) //Peter
Svar från Turbo56 2012-11-27 08:09
Peter
Jag förstår precis vad du menade med Vasaparken, kommentaren var ett skämt från min sida, det var kul att du såg även detta inlägg.
Som du kanske har förstått arbetar jag med byggnadsverk i olika former, både byggnader och andra byggnadsverk och sedan början av 2000-talet har jag hållt på med stadsutveckling.
Jag vill verkligen ha kommentarer till bilderna, det är därför jag laddar upp dem, byggnadsverk ses varje dag av många människor, vissa påverkar oss positivt och andra negativt, vi tar ofta ställning.
När jag själv är med och planerar så försöker jag tänka på människan men samtidigt vill jag att byggnadsverken skall säga någonting och helst skall de påverka oss på positivt sätt.
När vi lyckas så känns det extra bra.
Stockholm är inne i en omvandlingsperiod och det är viktigt hur vi planerar, det är väl därför våndan är så stor vad gäller till exempel Slussen, alla vill göra någonting men vi är oroliga för hur det kommer att bli. Att säga "bevara" är enkelt, då behöver man inte ta ställning.
Om du bor på Lidingö så tycker jag att du skall åka till Ekholmsnäsvägen 40 och titta på Stiller Studios, sedan vill jag höra vad du tycker om den byggnaden, ta med kameran.
Peter-L 2012-11-27 11:20
Kul att du nämner det..... För jag har redan varit där, två gånger och rekat, kikat lite inför en tanke och plan jag har.... Ärligt så har jag inte reflekrerat så mycket över byggnaden, men däremot materialvalet som är urläckert!! Så, jag kommer säkert att åka dit igen, förr eller senare... :) //Peter