Vår vackra stad

När blir den sitt vackra jag igen?

Området mellan Riddarholmen och Slussen är en byggarbetsplats sedan länge och med tanke på den långbänk som har dragits igång runt ombyggnaden av Slussen så känns det inte som att projekten kommer att färdigställas inom rimlig tid.

Slussen ramlar i bitar, ända sedan 1980-talet har det pågått statusbesiktningar för att säkerställa konstruktionerna, bitar av betongen fortsätter att falla, delar stängs av, men inget får göras. Måste vi vänta till Slussen rasar innan beslut kan fattas?

Inlagt 2013-07-02 08:06 | Läst 2156 ggr. | Permalink
Det är inte vackert i vattnet vid Riddarholmen, och det som är vackert med Slussen i sitt förfall gagnar nog mest fotografer. Hoppas man kommer på en lösning av upprustningen som förfinar området!
Den sista bilden är fantastiskt vacker och välkomponerad med de ålderliga husen och den levande himlen ovanför!
Svar från Turbo56 2013-07-02 19:09
Tacl Anne-Sophie, vi är många som väntar på att någon skall ta tag i spaden. I och med att besluten förhalas så förfaller området mer, upprustning ses som slöseri.
Riddarholmen är väldigt vacker och i gryningen tyst och stilla, vilket passar mig bra.
Vackert blir det alltid i dina bilder i alla fall, den första bilden gillar jag mycket!
Ha en fortsatt fin dag!
ewa
Svar från Turbo56 2013-07-02 19:15
Tack Ewa, Stockholm är vacker, bilderna finns där det gäller att alltid ha en kamera med sig och att använda den.
Jag tar mina morgonpromenader som uppladdning inför arbetsdagarna, jag fokuserar då på annat än mina uppdrag samtidigt som jag får frisk luft så att sinnena klarnar.
Fina bilder! Jag gillar speciellt den sista.
Svar från Turbo56 2013-07-02 19:18
Tack Wolfgang, den sista bilden är egentligen konklusionen med dagens blogg, här finns så mycket vackert och det är tråkigt när det blir förfulat. Avståndet mellan de platser där jag har tagit bilderna är mindre än 200 meter.