Varning sommar!

När vi äntligen efter nio och en halv månad med halvdant väder får några dagar med sommarvärme, så utfärdar SMHI klass 1 varningar för höga temperaturer, är det ett skämt?

Inlagt 2015-07-03 07:29 | Läst 1698 ggr. | Permalink
Jag såg också varningen och skrattade. Klart att det är farligt för oss med sommarvärme, precis som man kan dö om man åker på semester till något mera tropiskt än skandinavien.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2015-07-03 08:05
Tack Lena, det låter ju inte riktigt klokt, särskilt med tanke på hur mycket pengar vi svenskar betalar för att få sol och värme.
Enligt SVT Nyheter avled ca 180 människor, främst äldre och svaga, av värmen under förra sommaren, i Sverige.

Det är bland annat därför som SMHI infört dessa varningar.

Det är inte ett skämt för alla, tyvärr.
Såna varningar vill jag personligen ha flera utav ;)
Ja, för oss med hjärtproblem är då inte den här vädertypen nyttig alls. Dagarna för oss inriktas på att överleva inomhus i sitt hem, inte att grilla sitt skinn på en badstrand.

Varningen är väl på ett sätt överflödig; man ser ändå på väderprognoserna vartåt det barkar. Men kanske, kanske bidrar den till att folk börjar inse att inte alla jublar över hettan. Så, tänk gärna lite istället för att skratta!
Jag rättar mig själv:

180 personer avled av värmen enbart i Stockholmsområdet.
Kan nog vara på sin plats ändå med lite varning med värmen nu när vi inte är vana. Speciellt för de sjuka och gamla. De unga klarar nog av det ändå.
Fint med lite uppehåll i regnandet så att jag kan få mina trädgårdsmöbler färdigmålade.
Nåja det kan ju vara befogat för dom som av olika anledningar inte tål värmen, då när den än kommer. Annars en vacker Stockholms vy.
Må så gott
/H-Å
För äldre är det tufft med värmen
Fin sommarbild
Nästan varje sommar har vi någon period med varmt väder precis som vi har kalla perioder under vintern, men att utfärda varningar för det är ganska nytt.
Naturligtvis vet jag att det finns människor som mår dåligt av värme, kyla och allt möjligt annat.