Waterfront, granne med Stockholms stadshus

Mitt förhållande till byggnaden kan sammanfattas med "hatkärlek". Läget intill vårt vackra stadshus gillar jag inte alls men byggnaden är spännande i rätt ljus.

I går morse kl. halv sju stannade jag på bron intill och tog några bilder.

Utrustning, Nikon D700 och ett Nikkor 28-70 f/2,8.

Inlagt 2012-10-14 13:28 | Läst 1248 ggr. | Permalink
Jag kan hålla med dig, fast jag är överlag rätt positiv till den kurviga konferensedelen, medan jag tycker det kantiga hotellet bakom är ett klassiskt exempel på total fantasilöshet.

Sedan tycker jag att det är synd att man gjorde "plockepinnet" så glest, jag gillar annars idén med de böljande formerna av lite blankt material som alltid ser lite olika ut beroende på hur ljuset faller.
Svar från Turbo56 2012-10-14 18:24
Tack
Det är spännande hur byggnaden reflekterar ljuset och omgivningen, klossen bakom gillar jag inte heller och det som du skriver om den glesa överbyggnaden håller jag med om, vi verkar vara inne på samma spår.
Ljussättningen inne i byggnaden gör att man tittar lite extra när man passerar.
Gert är en av våra mest lysande arkitekter för närvarande, han har många goda idéer som jag delar, men anses av vissa inte rita för människorna utan för den visuella upplevelsen.
Det är tur att det finns arkitekter som honom, han är en visionär som även har fått internationellt erkännande.
Sköna former och färger. Jag har nog inte sett detta hus IRL, eller tänkt på att det ligger där det ligger. Jag borde kanske åka till Stockholm en sväng...
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2012-10-14 18:31
Gert är en arkitekt med visioner, han var åven en av talarna på årets betongbyggnadsdag då han talade om betong som byggnadsmaterial. Jag gillar själv betong och dess möjligheter, fast jag arbetar mest med stål och kombinationer av stål och betong, det ger större frihet till lägre kostnad.
Man ser byggnaden bäst från Riddarholmen där man även kan se den i sitt sammanhang.
Jag gillar huset men tycker att det inte kommer till sin rätt riktigt, lite inträngd känns den. Dessutom svår att fotografera, men du har lyckats jättebra tycker jag!
//Ewa
Svar från Turbo56 2012-10-14 18:38
Tack
Du vet hur det är, rätt tid på dygnet och så ett raggarstopp mitt på bron och ta några bilder, jag gör ofta märkliga stopp på broar och viadukter för att fotografera, men så tar jag ofta bilder när trafiken är gles då är det enklare.