Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

En väldigt viktig bild

Min far flyttade för en tid sedan från huset där han bott sedan 1962 till en mindre lägenhet och helt plötsligt har jag två stora kartonger, till brädden fyllda med bilder, på golvet i mitt arbetsrum. Min far har varit en entusiastisk fotograf sedan 50-talet, så många bilder har det blivit genom åren.

Jag vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till alla bilder, men jag har i alla fall börjat titta på vad som finns i lådorna. Hittar då en ask med diabilder från 1967 från vår semesterresa till västkusten. I den asken hittade jag en väldigt viktig bild.

Bild 1: Marstrand 1967 - min allra första bild (tagen vid 7 års ålder)

Med på semestern fanns en Instamatic kamera. Om jag kommer ihåg rätt låg kameran obevakad på bordet där vi satt och fikade och då resten av familjen var upptagen med annat passade jag på att ta en bild. När vi sedan tittade på diabilderna hemma tyckte jag att detta var den bästa bilden av alla. Jag var verkligen stolt och jag tyckte jag var en minst lika bra fotograf som min far ;) Jag tror att den här bilden är en stor anledning till varför jag idag håller på med fotografi.

Det var verkligen kul att hitta bilden då jag tänkt på den ibland. 

Ha det bra

Kurt

Inlagt 2011-03-20 17:21 | Läst 3953 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den bilden borde K-märkas =)
Svar från Kurt Nord 2011-03-20 18:53
Jag får ta fram en penna och sätta ett K på diaramen :)
Vilken lycka att du hittade den här bilden. Sådana här ögonblick kan bära en hela livet, hoppas att din pappa tyckte också att bilden var fin! Han hade i alla fall sparat den!
Svar från Kurt Nord 2011-03-20 21:43
Sparat och sparat - jag tror västkustbilderna hamnade i en låda efter en visning eller två och sedan har de legat där tills jag plockade upp dem. Min far älskar att fotografera men har nästan inget tålamod att göra något av bilderna efteråt :)
Vilket tidsdokument!
Den där färjan som ser ut som en buss kommer jag också ihåg från ungefär samma tid. Tror tom att det finns en polett för överresa i en låda någonstans...
Och herrarna i vita skärmmössor. Vem sätter på sig en sådan nuförtiden?s
Tur att du fick tag i kameran och ett intresse som höll.
Kanske kommer det fler roliga bilder från lådan framöver...?

Hälsningar från den obotliga nostalgikern Ylva ;-)
Svar från Kurt Nord 2011-03-20 22:31
Nostalgiker - nog är man det. Kommer ihåg att jag tyckte Marstrand var en fantastisk plats, så olik de Småländska skogarna där vi bodde :)
Det finns lite att plocka av så det kommer nog mer vad det lider.
/Kurt