.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Jag är en testmissbrukare (ibland)

Jag vet, jag vet, jag vet, men det hälper inte. Jag vet att min fotoutrustning är tillräckligt bra för att de bilder som jag faktiskt tar skall vara användbara för eget bruk, i fotoklubben och till och vara tillräckligt bra med att sälja (om det nu var någon var intresserad). Jag kan därmed lägga detta bakom mig och lägga tiden på att fundera ut vilka bilder jag skall ta och hur jag vill visa dem för mina medmänniskor

Haha - icke så, fastnar titt som tätt i kamera, objektiv och diverse andra tester i fototidningar och på Internet.Vi missbrukare tycker ju det är trevligt att inte vara ensamma i missbruket, så här är lite information om mitt senaste last.

Här är en introduktion av Dan Bower som säljer in sidan bra :)

De som inte kan vänta kan gå direkt till missbrukssidan http://www.dxomark.com/index.php.

Trevligt natt alla medmissbrukare

/Kurt

Postat 2010-11-11 22:53 | Läst 4247 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

S95 och Einstürzende Neubauten

Jag har uppgraderat min fickkamera från en Canon Ixus 85 IS till en Canon S95. Igår fick den följa med till Södra Teatern och en kväll med Einstürzende Neubauten.

Det tog stopp redan i trappen upp till Södra Bar. Hittade en soffa och förströdde mig med att fotografera folk.

 

Vi blev till slut insläppta och hittade en plats högt upp på andra rad längst fram. En bra plats för att studera allt som hände på scen och det som hände nere på parkett. Det såg nästan lite Science-fiction-artat med alla skärmar som lyste där nere i pausen.

 

Vi avslutade med en öl eller två på Södra Bar med några vänner. Barerna har ändrat karaktär sista åren tycker jag. Mer åt mysigt vardagsrum (som här) eller mot ungdomsgårdshållet med pingisbord (Trädgården under Skanstullsbron).

 

Är för övrigt hemskt nöjd med min S95. Går ned i bakfickan på ett par jeans och tar nästan lika bra bilder som min något mer skrymmande Nikon D300. Funderade först på G12 men ångrar inte ett ögonblick att jag valde bakficka framför finesser. Och ja, det går att ställa in bländaren med en ring runt objektivet ;)

Nu väntar jag bara på att Adobe skall få tummen ur och uppgradera Lightroom så att jag kan använda RAW-läget.

/Kurt

 

Postat 2010-11-07 15:45 | Läst 5532 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera