.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Tvätterimuseet en fantastisk "location" och nu sitter man med en bunt bilder att ta hand om igen

Har för närvarande häcken full med annat än fotografering och har därför lovat mig själv att vara lite återhållsam med plåtandet (inspiration och goda idéer har ju en viss förmåga att urarta i hårt arbete). Ibland går det dock inte att behärska sig. Efter ett inledande besök på fotoklubbens vernissage i Midsommargården begav jag mig tillsammans med fru och två goda vänner söderut.

Vi inledde med en fika i Röda Stugans Café . Det visade sig vara MC-orientering idag och under tiden vi fikade dundrade det in drivor av motorcyklar. De flesta mer eller mindre ålderstigna. Nu är inte MC-fotografering riktigt min grej, men några bilder blev det.

Bild 1. MC-paus vid Röda Stugans Café. Bland de modernaste åken.

Bild 2. Ett något äldre åk.

Därefter letade vi reda på Hagalunds tvätterimuseum vid Albysjöns strand. Programmet idag bestod av Kulturarvsdagen - "Gröna platser" med  "Konstbyken Märkbart"Ingen av oss kände till museet sedan tidigare, men det visade sig vara ett fantastiskt trevligt ställe.


Bild 3. Så här trevligt ser det ut från vägen.

Bild 4. Vi hade kommit rätt.

När man klev in genom dörren och såg den fantastiska miljövar det kört, det var bara att ta fram kameran och börja fotografera.

Bild 5. "Riktiga" maskiner.

Bild 6. Ännu fler "riktiga" maskiner.

Bild 7. Här visas delar av en klyk- och klädnypsamling

När vi kom ut på baksidan pågick storbyk. Riktigt spännande att se hur det kunde se ut när det begav sig.

Bild 8. Museet låg precis nere vid Albysjön.

Bild 9. Här puttrar tvätten i en annan sorts gryta.

Bild 10. Manuellt arbete var det som gällde.

Bild 11. Vittvätt

Bild 12. Blåtvätt

Bild 13. Och till slut skall det torka

Vi kom lite för sent för att vara med på den guidade turen från början, men slutet var bra ;)

Bild 14. Här är vår guide som sticker upp huvudet. Guide var Olle Magnusson
föreståndare för och grundare av Hagalunds Tvätterimuseum.

Miljön nere vid Albysjön var fantastiskt vacker och runt om museet pågick en konstutställning.

Bild 15. Längs bort i hörnet av trädgården  växte det största pilträd jag någonsin sett.

Bild 16. Marita i djup förundran över ett av konstverken i sjön

Som synes är Tvätterimuseet väl värt ett besök. Och som ni ser urartade det hela till en massa hårt arbete med bildredigering och bloggskrivande.

Ha det bra

Kurt

Postat 2011-09-11 22:06 | Läst 5097 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

.k. MGFK:s höstutställning. Pust, nu är allt klart inför hängningen på torsdag

Hur svårt kan det vara att rama in fem bilder, skriva fem små bildtexter, en kort presentation av mig själv  och någon liten text om bilderna jag visar. Det kunde det tydligen ;) Jag har jobbat med förberedelserna till och från hela helgen. Men nu är det klart!

Det här är min första "riktiga" utställning. Tänkte först hoppa över som vanligt då jag har mer än fullt upp på jobbet, men å andra sidan är det ju lika bra att får premiären överstökad. För att inte ta mig vatten över huvudet bestämde jag mig för att hålla nere ambitionsnivån och antalet bilder. Fem bilder i A4-format och ramade i IKEA:s Ribba (42x32 cm) fick räcka.  För att skapa ett litet litet sammanhang jobbade jag utifrån temat "Att betrakta världen". Inspirationen till detta är hämtad från Håkan Nessers "Flugan och evigheten" som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg.

Utställningen skall hängas med vajrar/snören från en skena i taket. Ingen spik och inga häftkuddar gör ju att det blir rätt mycket snören att hålla reda på. Ville därför hålla nere antalet saker som skall upp på väggen och som sedan skall arrangeras på ett snyggt sätt. Testade därför att lägga ihop presentationen och den lilla tematexten i en bild.

Det fungerade rätt bra, nu har jag bara sex saker att knyta upp på torsdag :) Bilden har jag gjort i Photoshop Elements.

För att ingen skall riskera att missa vår förträffliga utställning är det väl bäst att jag också lägger upp inbjudan ;)

Vill till sist passa på att ge en eloge till klubbens utställningsansvariga. Jag tyckte det var ett riktigt pyssel att få ordning på mina egna små bilder. Vilket pyssel måste det då inte vara att samordna ett helt gäng vimsiga fotografer. Tack Conny och Christer :)

Ha det bra och välkomna på utställningen.

Kurt

Postat 2011-09-04 21:34 | Läst 2210 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera