.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. En weekend i Köpenhamn - resultat, ett minimalt självporträtt och två bilder från en toalett

Tillbringade helgen i Köpenhamn tillsammans med några dataspelande vänner från olika ställen i Europa. D300:an fick stanna hemma då resan enbart var av social natur. Hade med mig S95:an för dokumentationsbilder.

Ibland fick jag några minuter för mig själv och då kunde det hända att det blev lite andra bilder också. Och vilka bilder ;)

Bild 1: Design Museum Danmark - självporträtt ;)


Bild 2: Design Museum Danmark. Toaletterna på övervåningen hade design från början av förra seklet. Jag gillar mönstren i takfönstret.


Bild 3: Design Museum Danmark. Faktiskt samma toalett som ovan men med lite annorlunda efterbehandling. Gillar den rena grafiska formen i den något sunkiga miljön ;)

Det här är vad som finns att se i Köpenhamn så nu behöver ni inte åka dit.

Alla bilder S95 - ISO 400 - RAW och efterbehandling i Lightroom.

Ha det bra

Kurt

Postat 2011-06-20 22:08 | Läst 2341 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

.k. Fotografera som avkoppling, fungerar det?

Har det tämligen hektiskt på jobbet just nu och har medvetet försökt hålla nere ambitionerna när det gäller fotograferandet. Tänkte i banorna "fotografera som ett sätt att koppa av". Nu tycker jag inte det fungerat särskilt bra, det blir ju varken särskilt roligt eller särskilt bra om man inte anstränger sig.  Så att bara slöfotografera för att koppla av är inte lönt. Då är det bättre att göra ett ryck när man har lite tid och energi över.

Hittade de här bilderna i kväll från ett litet litet ryck i Liljeholmen för två veckor sedan. Jag hade glömt bort att jag tagit dem ;)

Bild 1. Liljeholmens T-banestation.

.

Bild 2. Har spanat in den här delen av stationen flera gånger när jag åkt förbi med tunnelbanan och tänkt att det skulle kunna göra sig på bild. Nu tog jag mig äntligen tid. Jag gillar hur ljuset faller.

.

Bild 3. Ljuset kommer från en öppning i taket och faller på något som ser ut som ett platt tak. Jag väntar bara på att någon skall träda in på scenen.

.

Nu får det vara färdigryckt för i kväll.

God natt mina vänner!

Kurt

Postat 2011-06-14 23:12 | Läst 2007 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera