.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Ny utrustning för 40000 kr och det slutade ändå med mer eller mindre dassiga bilder

Har varit sugen på att testa en kamera med FX-format och löjligt höga ISO-egenskaper ett bra tag och när Nikon släppte D800:an slog jag till. Passade samtidigt på att införskaffa ett objektiv som matchade kameran (Nikon AF-S 24-70/2,8G).

Nu har det inte blivit så mycket fotograferande då livet varit fullt med en massa annat roligt och intressant. Kameran fick dock följa med vid ett besök till Fotografiska för någon vecka sedan. Kameran skiljer sig inte särskilt mycket i handhavandet från min D300 som jag haft i fyra år, men det är ändå en ny bekantskap. Det kommer nog att ta ett tag innan vi blir riktigt samspelta.

Så det var bara att börja använda kameran i alla möjliga och omöjliga situationer. Därav dessa mer eller mindre dassiga bilder från Fotografiska.

Bild 1 - Mästerfotografen i arbete

 

Bild 2 - Skulptural form 1

 

Bild 3 - Skulptural form 2

 

Bild 4 - Källaren Fotografiska

 

Lite kul är det att kunna vrida upp ISO till 3200 och utan att bruset blir störande (bild 1-3, för bild 4 använde jag ISO 1600). Det öppnar ju faktiskt lite nya motivområden ;)

Ha det bra kära vänner

Kurt

Postat 2012-06-27 00:01 | Läst 2577 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

.k. Inte går det att lita på fotografer (inte ens om bilderna är omanipulerade)

Det är nog bara att inse att vi fotografer alltid är subjektiva. Även om bilderna i sig är omanipulerade och "sanna" så är fotografens berättelse alltid subjektiv med sitt val av bildutsnitt, bildurval och efterbehandling. Det blev så tydligt idag när jag satte mig vid datorn för att ta hand om några bilder från en utflykt till Taxinge. De flesta bilderna var rena snaps för att dokumentera utflykten, men när jag satt och väntade på mitt sällskap tog jag de här bilderna.

Bild 1 - Taxinge utsnitt 1

Bild 2 - Taxinge utsnitt 2

Det var något med de tomma borden mot det grafiska i tältfönstren som fick mig att ta bilderna. Väl hemma försökte jag komma underfund med vad som fångat intresset och sedan jobba vidare med  det i bilden. Ut kommer då två tämligen ödsliga bilder. Mycket lång från hur det "objektivt" såg ut runt omkring mig när jag tog bilderna.

De här bilderna är tagna från exakt samma plats.

Bild 3 - Taxinge - i fikatältet 1

Bild 4 - Taxinge - i fikatältet 2

Det var fullt med folk som sprang omkring med fika och letade lediga bord. Jag tror inte någon som var med i tältet skulle säga att mina bilder på stolarna är en sann berättelse av vår upplevelse i fikatältet på Taxinge idag.

Ha det bra

Kurt

PS - sitter och funderar på stolsbilderna. Det är ju exakt samma motiv, men med olika utsnitt, så det är ju egentligen lite tjatigt att ha med båda. Jag kunde dock inte bestämma mig för vilken bild som är den "bästa". Tänkte att eventuella bloggläsare kanske har någon idé om detta.

Postat 2012-06-24 19:42 | Läst 2513 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera