.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Dunderförkylning framför Youtube - när man inte orkar själv

När jag är frisk tror jag alltid att jag skall jobba med mina bilder när jag blir sjuk nästa gång. Haha - lite pillande blir det kanske, men med ett huvud fullt med förkylningsbomull tappar man snart fokus.

Bild 1 - Fönsterfotografering på Södermalm

 

Jag retirerade till TV-soffan med inkopplad laptop för att undersöka utbudet på Youtube i stället. Det är fantastiskt vad mycket intressant som finns tillgängligt.

Jag hittade bland annat föreläsningen "From Snapshots to Photography". En tämligen rak genomgång "grunderna". Även om jag "visste allt" redan så tycker jag att det är bra att få det repeterat. Det var dessutom en lagom intellektuell utmaning för dagen ;)

 

Ha det bra, nu går jag och ser om jag hittar något mer lättsmält :)

Kurt

Föregående blogginlägg

Postat 2012-11-26 17:29 | Läst 2823 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

.k. Novemberfotografering = nattfotografering - RX100:an får bekänna färg

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder - det finns inget dåligt ljus bara dåliga idéer?

Hur som helst det är lite mörkt ute vilket onekligen sätter kamera och fotograf på prov. Som ni tidigare läst så håller jag på att köra in mig på min RX100. På väg hem från jobbet har jag under några veckor testat var gränserna går för mig och min kamera när det gäller fotografering efter solens nedgång. Det gäller att vara stadig på handen och leta improviserade stöd för att få användbara bilder. Sen får man ju försöka hitta motiv som funkar också ;)

Bild 1 - Solberga I

 

Bild 2 - Solberga II

 

Bild 3 - Solberga III

 

Bild 4 - Solberga IV - fotomodell på rymmen

 

Katten i sista bilden satt på gatan framför huset i första bilden. Tänkte att det kunde bli en tämligen surrealistisk bild. Men så fort den fick syn på mig kom den rusande och för att undersöka kameran (har raderat ett stycke bild med suddigt katthuvud). När det inte var något att äta gav den sig av och jag fick bara ett höftskott innan den bara var en liten prick på bildskärmen. Tycker trots mycket rörelseoskärpa att bilden säger något om kattens tillvaro i novembernatten ;)

Ha det bra

Kurt

 

PS - Var på konsert i Stuvsta i går kväll och passade då på att testade kamerans videoinspelning under en av låtarna. Det blev riktigt bra.

 

Den som vill se hur kameran skötte sig när det gällde vanliga "konsertbilder" kan titta i det här  Facebook-albumet.

 

Föregående blogginlägg

Postat 2012-11-25 20:08 | Läst 2733 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

.k. IKEA:s parkeringshus sett genom en Sony RX100

Det är slående hur de mest ordinära platser och miljöer kan bli intressanta sedda genom en kamera. Man skärper blicken på något vis och ser världen omkring på ett mer uppmärksamt sätt genom kameran. Bara det är en stor anledning till varför man ska fotografera. Sedan är det ju inte säkert att det intressanta man såg fastnade i kameran.

I oktober besökte jag IKEA i kungens kurva och i veckan hittade jag bilderna i Lightroom. Tyckte tre av bilderna hade behållit känslan från fotoögonblicket.

Bild 1 - Parkeringsgaraget IKEA Kungens Kurva 1

 

Bild 2 - Parkeringsgaraget IKEA Kungen Kurva 2

 

Bild 3 - Parkeringsgaraget IKEA Kungen Kurva 3

 

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg

PS - Den sista bilden blev rätt OK i färg också.

Postat 2012-11-15 23:12 | Läst 2519 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

.k. Mobbade motiv - för att nå framgång bör man nog undvika vissa motiv

Vissa motiv återkommer igen och igen medan andra lyser med sin frånvaro. Jag antar att det är en kombination av en fotografisk tradition och att en del saker helt enkelt inte gör sig på bild.

Bild 1 - Porträtt av en skurhink

 

Jag tycker om ljuset i bilden, men jag tror inte att den skulle nå så långt i tävlings- eller utställningssammanhang. Kan inte påminna mig att jag sett någon "framgångsrik" bild med skurhink.

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg
Postat 2012-11-14 08:50 | Läst 3057 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera